Siirry pääsisältöön

Nuija puheenjohtajana?


Elämä yllättää ja politiikka varsinkin. Kunnallisvaalien jälkeen olin viikon verran pettynyt, mikä varmasti näkyi tässäkin blogissa. Olin vaaleissa liikkeellä tosissani, joten olin pettynyt jäädessäni varavaltuutetuksi. Viikon verran sulattelin asiaa ja sen jälkeen politiikka alkoi taas kiinnostaa.  Sain kuitenkin 249 ääntä ja päädyin varavaltuutetuksi, paljon enemmän kuin monet muut ehdokkaat. Ymmärsin myös sen, että vaalien tulokseen ei saa suhtautua katkeruudella, äänestäjät valitsevat ehdokkaansa ja siihen on meidän tyytyminen.

Olin aluksi kiinnostunut kaupunginsuunnittelulautakunnan jäsenen paikasta. Puolueiden välisten neuvotteluiden jälkeen kävi ilmi, että meille demareille on tulossa kaksi lautakuntapuheenjohtajuutta, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja liikunta- ja nuorisolautakunnan.  Minulta tiedusteltiin olenko käytettävissä liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtajaksi. Pienen harkinnan jälkeen päätin, että lähden tavoittelemaan sitä paikkaa. Puheenjohtajan paikka on mielestäni riviedustajan paikkaa merkittävämpi.  Ja niin Espoon sosialidemokraattien edustajisto valitsi minut ehdokkaaksi tähän puheenjohtajan tehtävään.  Kaupunginvaltuusto tietenkin päättää asiasta lopullisesti, mutta käytännössä valintani on selvä.

Kuntourheilijana liikunta-asiat ovat lähellä sydäntä, mutta ei minusta mitään urheilufanaatikkoa saa. En ole minkään tietyn lajin edustaja, vaikka pelaankin harrastejääkiekkoa, aivan samalla tavalla hiihdän kaupungin laduilla tai pyöräilen pyöräteillä. Minulle liikunta tuottaa iloa ja sitä pyrin edistämään myös lautakunnan puheenjohtajana.  Omien lasteni kautta erityisesti lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien edistäminen kiinnostaa.  Nuorisoasioihin minun on perehdyttävä paremmin, mutta onneksi parikseni lautakuntaan toiseksi demarijäseneksi tulee Tipsu Sollasvaara, joka tuntee nuorisopuolen hyvin. Mielestäni muodostamme hyvän parin.

Hieman yllättäen päätin pyrkiä myös Espoon asuntojen hallituksen jäseneksi (tämä ei muuten ollut se paikka josta olin käynyt jaakobinpainia, facebook-kaverini tietänevät tästä).  Päädyin tähän päätökseen vasta aamulla kokouspaikalla, koska yksikään muista ehdokkaista ei ollut valtuutettu tai varavaltuutettu. Espoon asunnot Oy on keskeinen asuntopoliittinen toimija Espoossa ja olen itse kokenut, että Espoon asuntojen hallinta on aivan liian kaukana demareiden päätöksentekijöistä. Omasta mielestäni minulla olisi ollut osaamista ja rohkeutta puuttua asioihin ja tuoda asuntopolitiikkaan Espoossa uusia ajatuksia.. Mutta kun yksi hevonen lähti laukkaamaan, muutkin hevoset innostuivat, joten paikkaa lähti tavoittelemaan myös Timo Rauhanen. Muskelini eivät riittäneet Timon lyömiseeen  ja edustajisto valitsi hallitukseen Timo Rauhasen.  Onnea ja menestystä Timolle!

Tänään tuli siis menestystä (valinta liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtajaksi) että tappion karvasta kalkkia. Sellaista se on poliitikon arki.

Tänä iltana lähden nauttimaan Espoon kaupungin tarjoamista mahtavista hiihtoladuista Espoon keskuspuistoon.

Kommentit

Mainiota reflektiota, Antti.

Pidä hyvää huolta lautakunnassa nuorten muistakin asioista kuin liikuntaharrastuksista. Oletan, että saan tehdä kanssasi paljon ja tehokasta yhteistyötä myös nuorten voimannuttamisohjelmaryhmän puitteissa.

Martti
Antti Aarnio sanoi…
Ilman muuta tästä pidetään huolta. Lautakunnan tehtävä on myös seurata nuorten elinolosuhteita, joten varmasti teemme yhteistyötä.Onnea myös sinulle Martti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v