Siirry pääsisältöön

Kuka Antti?
Olen naimisissa oleva 47-vuotias kahden lapsen isä Espoon Sunasta.

Joka arkiaamu ajan silmät ristissä, kelillä kuin kelillä, polkupyörällä Tuomarilan tai Espoon asemalla. Hyppään junaan ja matkustan töihin Helsingin keskustaan. (Korona-aikana ei ole tullut ajeltua, vaan olen ollut etätöissä). 

Aina kun lasteni harrastuksilta, työltäni ja politiikalta kerkeän, pelaan jääkiekkoa Hc Kampin Karjuissa, sählyä Tuomarilan urheilijoissa,  käyn kuntosalilla Kannusillanmäen väestönsuojan salilla, hiihtelen Espoon keskuspuistossa ja retkeilen metsissä. Olen ulkoilmaihminen, rakastan luonnossa liikkumista. Pidän actionista: retkiluistelusta talvella ja melomisesta kesällä.

Olen lukumiehiä ja kaikkiruokainen kirjaston suurkuluttaja.

Kunnostan vanhaa punaista torppaa kesämökikseni, välillä epätoivon vimmalla. Olen saamarin sinnikäs.

Synnyin Helsingissä, muutin puolivuotiaana Ouluun, jossa asuin lapsuuteni ja nuoruuteni.  Oulu säilyy ikuisesti vanhana kotikaupunkina, olen junantuoma espoolainen.

Sodankylässä vietetyn sissivuoden jälkeen muutin Turkuun opiskelemaan taloustiedettä yliopistoon. Valmistuttuani vuonna 2001 muutimme Espooseen. Asuimme välillä Helsingissä vajaat neljä vuotta, kunnes asetuimme Sunaan vuonna 2006.

Seuraavana vuonna lähdin mukaan politiikkaan ja liityin SDP:n jäseneksi.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri (taloustiede) Turun yliopistosta. Työskentelen edunvalvontapäällikkönä rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n palveluksessa.


Antti Aarnio                                                                                                                                                                                                                                                                  
p. 0400-381 634
https://www.facebook.com/AarnioAntti/
https://twitter.com/KingiAntti
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v