Siirry pääsisältöön

Kuka Antti?
Olen naimisissa oleva 46-vuotias kahden lapsen isä Espoon Sunasta.

Joka arkiaamu ajan silmät ristissä, kelillä kuin kelillä, polkupyörällä Tuomarilan tai Espoon asemalla. Hyppään junaan ja matkustan töihin Helsingin keskustaan. (Korona-aikana ei ole tullut ajeltua, vaan olen ollut etätöissä). 

Aina kun lasteni harrastuksilta, työltäni ja politiikalta kerkeän, pelaan jääkiekkoa Hc Kampin Karjuissa, sählyä Tuomarilan urheilijoissa,  käyn kuntosalilla Kannusillanmäen väestönsuojan salilla, hiihtelen Espoon keskuspuistossa ja retkeilen metsissä. Olen ulkoilmaihminen, rakastan luonnossa liikkumista. Pidän actionista: retkiluistelusta talvella ja melomisesta kesällä.

Olen lukumiehiä ja kaikkiruokainen kirjaston suurkuluttaja.

Kunnostan vanhaa punaista torppaa kesämökikseni, välillä epätoivon vimmalla. Olen saamarin sinnikäs.

Synnyin Helsingissä, muutin puolivuotiaana Ouluun, jossa asuin lapsuuteni ja nuoruuteni.  Oulu säilyy ikuisesti vanhana kotikaupunkina, olen junantuoma espoolainen.

Sodankylässä vietetyn sissivuoden jälkeen muutin Turkuun opiskelemaan taloustiedettä yliopistoon. Valmistuttuani vuonna 2001 muutimme Espooseen. Asuimme välillä Helsingissä vajaat neljä vuotta, kunnes asetuimme Sunaan vuonna 2006.

Seuraavana vuonna lähdin mukaan politiikkaan ja liityin SDP:n jäseneksi.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri (taloustiede) Turun yliopistosta. Työskentelen edunvalvontapäällikkönä rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n palveluksessa.


Antti Aarnio                                                                                                                                                                                                                                                                  
p. 0400-381 634
https://www.facebook.com/AarnioAntti/
https://twitter.com/KingiAntti
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane