Siirry pääsisältöön

Lomat lusittu

Ensimmäisenä työpäivänä työn tehokkuus ei ole vielä huipussaan. Pitäisi keksiä uusia kirjoitusideoita, hahmotella syksyn hommia ja orientoitua työntekoon. Jos oma työni olisi todella hektistä, remmiin astuminen voisi olla helpompaa. Sen kun alkaisi painaa duunia. Työmarkkinakuvioissa, keskusjärjestössä, työ ei todellakaan ole kovin hektistä heinäkuun lopulla.


Stakesin Dialogi-lehdessä oli mielenkiintoinen juttu lastensuojelusta, ja asiakkaiden taustoista. Minä kun olen perinteisiä perhearvoja kunnioittava arvokonservatiivi, niin kiinnitin huomiota siihen, että avohuollon uusista asiakkaista 56 prosenttia lapsista eli muuttuneissa perherakenteissa. Ei ole uusperheiden/yksinhuoltajien lasten elämä aina helppoa. Tämä aihepiiri on muutenkin kiinnostava, en tiedä siitä juuri mitään, mutta aion tutustua Espoon tilanteeseen vähän paremmin.


Olen tehnyt päätöksen mennä mukaan poliittisen puolueen toimintaan. Aion liittyä Keski-Espoon demareihin. Espoon asiat kiinnostavat ja ehkä se demarimeininki on kuitenkin ajatteluani eniten lähellä. Nyt minulla on sitten leima otsassa loppuikäni.


Ensi viikonloppuna aiomme vaimoni kanssa pintaremontoida kylpyhuonettamme. Paneelikatto pitäisi kuultolakata (tai ehkä vahata), muutama kaappi pitäisi laittaa seinille, allas, hana ja kattolamppu uusia myös. Ostimme eilen lakan, mutta tänään kävi ilmi, että katon voisi myös vahata. Se voisi olla helpompaa ja ehkä lopputulos olisi siistimpi. Onkohan näin?
Tänään aion ostaa kunnon Makita-porakoneen. Loppuu huonoilla vehkeille remontoiminen.

Kommentit

Moi. Lastensuohjelun asiakkaiden perhe-elämä on vivahteikasta, mutta kannattaa olla maltillinen erilaisten johtopäätösten kanssa. Lastensuojeluasiakkuuden syy ei ole niinkään perhetilanne, mutta ne syyt ovat saattaneet vaikuttaa myös siihen. Näin myös Espoossa. Asiakkaita on monenlaisia ja yhtä erityistä suurta ryhmää ja tai selittävää tekijää on vaikea osoittaa.

***
Nyt kun olet julkisesti tunnustanut ratkaisusi niin kai me viimeistään parin viikon päästä osaston kokouksessa tavataan?
Arto J. Virtanen sanoi…
tervetuloa iloiseen joukkoomme;) vakavasti puhuen, tervetuloa rakentamaan sos. dem. liikkeestä maan johtava tulevaisuusliike!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v