maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Roskia, roskia

Olen kyllästynyt roskaiseen ympäristöön. Ihmiset ovat liian välinpitämättömiä heittäessään roskat (paperit, tumpit, pullot,jne) olkansa yli. En voi ymmärtää sitä! Miksi niitä roskia ei laiteta roskiin tai vaikka taskuun. On se kumma.

Meidän asuinalueellamme Espoon Sunassa on kyllä siistiä, mutta ei tarvitse kulkea kuin kilometrin verran Suvelan asuinalueelle, niin johan roskia löytyy. Asukkaita on tällä alueella tietenkin pajon enemmän, joten roskiakin -yllätys, yllätys. Meidän lähikirjastommme sijaitsee siellä ja sen ympäristö on todella roskainen. Minua tympii se. Olen valittanut asiasta Espoon kaupungille, mutta eipä siihen taida tulla parannusta. Alueella sijaitsee koulu, joten roskaisuus ihmetyttää vielä enemmän. Nuoret varmaan roskaavat eniten, mutta miksi koulun aluetta ei pidetä siistinä. Varsinkaan kun koululla ei ole kovin hyvä maine. Eipä se tuosta ainakaan parane.

Koululaisten pitäisi siivota kerran viikossa koulun piha, jotta he oppisivat pitämään huolta ympäristöstään. Miksi sitä ei voitaisi tehdä? Ehkä tehdäänkin? Suvelassa pitäisi järjestää yleinen siivouspäivä, jotta alue näyttäisi siistimmältä. Onkohan sitä kokeiltu?

Olen muuten isyysvapaalla nviisi viikkoa ja siis poissa työelämästä. Viikko takana ja on ollut todella mukavaa. Ei helppoa, mutta palkitsevaa. Olen käynyt seurakunnan perhekerhossa turinoimassa muiden "mammojen" kanssa (olin ainoa mies), kahvitellut taloyhtiön mammojen kanssa ja hoidellut kotitalouttamme. AIka menee kuin siivillä. Täytyy antaa vaimolleni tunnustusta, että hän on kyllä hyvin selviytynyt kotona tyttöjemme kanssa ja tehnyt samalla paljon kotitöitä. Itsestäni tuntuu kuin olisin koko ajan kokkailemassa jotain ruokaa. Organisoinnissa on siis vielä harjoittelemista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse mennä Suvelaan asti. Kyllä mm. Ankkapuistossa on välillä aamupäivisin aika kamalat jätökset. Itseä on eniten pistänyt vihaksi päiväkotimme Hösmärinpuiston piha-alue. Tietty porukka käyttää sitä illanistujaispaikkanaan, eikä siinä mitään. Muistan istekin teininä istuneeni iltaisin korttia pelaamassa läheisen päiväkodin penkeillä. Mutta kun ko. remmi aterioi ja juo pihassa niin en ymmärrä miksi kaikki paperit, tupakantumpit, muovit ja mäyräkoirannahat täytyy heittää maahan ja pullot vielä rikkoa pihaan? Roskiksia siellä kyllä riittää. Ei ymmärrä.

Itse osallistuin vanhempainvapaalla ollessani ainoana miehenä vauvajumppaan. Muistan myös tuon tunteen, että aina olin jotain ruokaa laittamassa. Toisaalta on hirveän selkeää ja tavallaan siten helppoa että päivä on tiukasti ohjelmoitu. Ensin aamutoimet, sitten ulos jonka jälkeen kotiin laittamaan lounasta, sitten päiväunille, sen jälkeen välipala jonka jälkeen puuhataan jotain ennen päivällistä. Noin muistan sen meillä menneen. Ja sitten olikin melkoisen stressin paikka jos pitikin lähteä johonkin tai tehdä jotain muuta joka rikkoi normaalin päivärytmin.

Antoisia "vapaa"päiviä :)