keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Jouluja

Isyysvapaani senkun jatkuu.Olen ollut kotona nyt kolme viikkoa ja vielä kaksi viikkoa on jäljellä. Joulu toi pienen lisämausteen tähän kaiken keskelle. Joulu meni mukavasti, vietimme sen täällä Espoossa omassa kodissa. Appivanhemmat ja vaimoni täti tulivat syömään aattoiltana, pistimme pöydän koreaksi ja jaoimme lapsille lahjoja. Niitä tuli heille vähän liikaakin -ainakin minun mielestäni. Ostin Elsalle lahjaksi pienen sählymailan ja pallon. Pitää aloittaa kikkojen opettaminen ajoissa.

Sain tai saimme vaimoni kanssa pari kirjaa lahjaksi. Ostin meille yhteiseksi lahjaksi divarista Espoontorilta Kjell Westön uusimman,Finlandia-palkitun romaanin Missä kuljimme kerran (maksoi muuten 20 €).
Vaimo lukee sitä parhaillaan, joten en voi vielä kommentoida. Hän kyllä kehuu sitä jatkuvasti, joten odotan vesi kielellä. Saimme myös Reko ja Tiina Lúndanin kirjan Viikkoja,kuukausia. Se oli hyvä. Pisti miettimään, että miten sitä itse toimisi samanlaisessa tilanteessa, ja miten katoavaa elämä kuitenkin on. En minä kuolemaa pelkää, mutta huoli perheen tulevaisuudesta olisi varmasti aika suurta. Tunnen kaksi miespuolista kaveria, joilta on molemmilta löydetty kasvain päästä, kuten Lúndaniltakin, mutta heillä se ei ole ollut niin vaarallinen kuin Lundanilta löydetty. Heille suoritetut leikkaukset ovat onnistuneet hyvin.

Porukat antoivat lahjaksi Jari Sinkkosen Yhdessä isän kanssa -kirjan. Olihan siinä hyviä pointteja, mutta suurin osa hänen teeseistään on minulle itsestään selviä. Ehkä hänen oppeihinsa pitää vielä palata siinä kymmenen vuoden kuluttua, kun tämä vanhemmuuden alkuhuuma alkaa olla ohi.

Nyt luen kirjaston uutuushyllystä löytämääni Joan M.Cheeverin kirjaa Back from the dead. Se kertoo kuolemantuomion saaneista vangeista, jotka saivat 70-luvulla äkillisen vapauden, kun Yhdysvaltain korkein oikeus kumosi kuolemanrangaistuksen vähäksi aikaa. Noin 300 vankia sai vapauden ja sitä kautta ikään kuin toisen mahdollisuuden elämässään. Tämä Joan otti selvää, miten heille loppujen lopuksi kävi. Olen vasta alussa, joten enpä osaa vielä kehua tai haukkua. Kuolemanrangaistus on kuitenkin hyytävä aihe.

Korot on nousseet rivakasti. Vuosi sitten otimme asuntolainan, 12 kk Euribor marginaalin kanssa oli 3,2 %. Korontarkistus tuli 13.12, korko on nyt muistaakseni 4,31 %. Siinä tulee muutama euro lisää maksettavaksi. Meillä on korkokatto 4,4 prosentissa ja jos korontarkistus tulisi nyt, niin korko taitaisi mennä jo sen yli.

Ei kommentteja: