Siirry pääsisältöön

Roskia, roskia

Olen kyllästynyt roskaiseen ympäristöön. Ihmiset ovat liian välinpitämättömiä heittäessään roskat (paperit, tumpit, pullot,jne) olkansa yli. En voi ymmärtää sitä! Miksi niitä roskia ei laiteta roskiin tai vaikka taskuun. On se kumma.

Meidän asuinalueellamme Espoon Sunassa on kyllä siistiä, mutta ei tarvitse kulkea kuin kilometrin verran Suvelan asuinalueelle, niin johan roskia löytyy. Asukkaita on tällä alueella tietenkin pajon enemmän, joten roskiakin -yllätys, yllätys. Meidän lähikirjastommme sijaitsee siellä ja sen ympäristö on todella roskainen. Minua tympii se. Olen valittanut asiasta Espoon kaupungille, mutta eipä siihen taida tulla parannusta. Alueella sijaitsee koulu, joten roskaisuus ihmetyttää vielä enemmän. Nuoret varmaan roskaavat eniten, mutta miksi koulun aluetta ei pidetä siistinä. Varsinkaan kun koululla ei ole kovin hyvä maine. Eipä se tuosta ainakaan parane.

Koululaisten pitäisi siivota kerran viikossa koulun piha, jotta he oppisivat pitämään huolta ympäristöstään. Miksi sitä ei voitaisi tehdä? Ehkä tehdäänkin? Suvelassa pitäisi järjestää yleinen siivouspäivä, jotta alue näyttäisi siistimmältä. Onkohan sitä kokeiltu?

Olen muuten isyysvapaalla nviisi viikkoa ja siis poissa työelämästä. Viikko takana ja on ollut todella mukavaa. Ei helppoa, mutta palkitsevaa. Olen käynyt seurakunnan perhekerhossa turinoimassa muiden "mammojen" kanssa (olin ainoa mies), kahvitellut taloyhtiön mammojen kanssa ja hoidellut kotitalouttamme. AIka menee kuin siivillä. Täytyy antaa vaimolleni tunnustusta, että hän on kyllä hyvin selviytynyt kotona tyttöjemme kanssa ja tehnyt samalla paljon kotitöitä. Itsestäni tuntuu kuin olisin koko ajan kokkailemassa jotain ruokaa. Organisoinnissa on siis vielä harjoittelemista.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ei tarvitse mennä Suvelaan asti. Kyllä mm. Ankkapuistossa on välillä aamupäivisin aika kamalat jätökset. Itseä on eniten pistänyt vihaksi päiväkotimme Hösmärinpuiston piha-alue. Tietty porukka käyttää sitä illanistujaispaikkanaan, eikä siinä mitään. Muistan istekin teininä istuneeni iltaisin korttia pelaamassa läheisen päiväkodin penkeillä. Mutta kun ko. remmi aterioi ja juo pihassa niin en ymmärrä miksi kaikki paperit, tupakantumpit, muovit ja mäyräkoirannahat täytyy heittää maahan ja pullot vielä rikkoa pihaan? Roskiksia siellä kyllä riittää. Ei ymmärrä.

Itse osallistuin vanhempainvapaalla ollessani ainoana miehenä vauvajumppaan. Muistan myös tuon tunteen, että aina olin jotain ruokaa laittamassa. Toisaalta on hirveän selkeää ja tavallaan siten helppoa että päivä on tiukasti ohjelmoitu. Ensin aamutoimet, sitten ulos jonka jälkeen kotiin laittamaan lounasta, sitten päiväunille, sen jälkeen välipala jonka jälkeen puuhataan jotain ennen päivällistä. Noin muistan sen meillä menneen. Ja sitten olikin melkoisen stressin paikka jos pitikin lähteä johonkin tai tehdä jotain muuta joka rikkoi normaalin päivärytmin.

Antoisia "vapaa"päiviä :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v