maanantaina, syyskuuta 12, 2022

Maininki mietityttää - kaupsu kokoustaa 14.9.2022

Keskiviikkona kaupsu kokoustaa, esityslistalla:

Maininkipuisto, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 410703, 34. kaupunginosa Espoonlahti, pöydälle 31.8.2022
- Tämä on kokouksen vaikein asia. Muutosehdotuksen palautti aiempi lautakunta uudelleen valmisteluun vuoden 2021 alkupuolella. Nyt ehdotusta on muutettu. Kävin katselemassa aluetta paikan päällä ja en nyt hirveän innoissani ole uudesta ehdotuksesta. Muutama talo on melko korkea, vanhat talot jäävät pahasti uusien taakse. Toisaalta alueen yleisilme ei nyt ole kovin kaunis, uudet puistoalueet ja kulkuväylät tuovat parannusta. Täytyy funtsia vielä kantaani..

(Kuva on muuten Reyjakvikista. Tällaisista taloista minä tykkään. )

Olarinluoma, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 321525, 22. kaupunginosa Olari
- Tässä muutetaan Olarinluoman pohjoisosan kahden tontin kaavaa siten, että kaava sallii myös erikoistavarakaupan. Sopii minulle.
Seiliniitty, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 240123, 26. kaupunginosa Mankkaa (Kh-asia)
- Espoon asuntojen omistamat rivitalot (rakennettu 1984) aiotaan purkaa ja rakentaa uusia rivitaloja. Rakennoikeus ja tonttitehokkuus kasvaa hieman.
Minulla ei sinällään ole mitään tätä vastaan, mutta pidän erittäin huonona sitä, että vuonna 1984 rakennettuja taloja puretaan uusien tilalta. Se ei ole ympäristön kannalta kestävää.
Kirkkoväärtinpuisto, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 610704, 40. kaupunginosa Espoon keskus ja 47. kaupunginosa Muurala
- Ehdotuksella mahdollistetaan hautausmaan huoltotilojen rakentaminen Espoontien varteen, Omnian rakennuksen läheisyyteen. Sopii minulle.

Esityslista täältä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän voisi tiedustella näiltä taakse jääviltä taloyhtiöiltä myyntihaluja. Jos alue joka tapauksessa rakennetaan täyteen. niin ainakin tuntemani henkilöt ovat muuttamassa pois. Pelkäävät etteivät saa asunnoistaan enää mitään kaavoituksen vahvistuttua. Reilua olisi tehdä tonteista/asunnoista reilu tarjous ja antaa asukkaille mahdollisuus lähteä etsimään uutta kotia muualta.