torstaina, syyskuuta 15, 2022

Kaupsu kokousti 14.9. - Maininkipuisto nähtäville

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokousti 14.9. Allekirjoittanut mukana -kuten aina :). 

Kokouksen aluksi kaksi mielenkiintoista infoa, Tapiolan suuralueen kaavoitustilanteesta ja Espoontorin suunnitelmista.

Tapiolan alueella TAPAHTUU. Kaavahankkkeita on paljon. Keileniemen alue, Otaniemi, Tapiolan keskusta, Niittykumpu. Keskustelussa nousi esille Keilaniemi, jonne ei toistaiseksi ole rakentunut suunniteltuja torneja (asuntoja). Ettei alue vaan jää iltaisin hiljaiseksi toimistoalueeksi. Nyt kuulemma on kuitenkin jotain tapahtumassa, ehkä SRV alkaa rakentamaan torniaan?
Espoontorin esitys koski sitä, että Espoontorin viereen suunnitellaan hypermarkettia, uusia asuntoja ja matkakeskusta. Tavoitteena on, että loppusyksystä ensimmäiset suunnitelmat tulisivat lautakuntaan. Toivottavasti!
Itse esityslista oli lyhyt:
§ 113
Maininkipuisto, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 410703, 34. kaupunginosa Espoonlahti, pöydälle 31.8.2022
Tästä ehdotuksesta on tullut aika paljon palautetta asukkailta. Ehdotus on jo kertaalleen palautettu uudelleen valmisteltavaksi. Nyt päätimme hyväksyä kaavan nähtäville, jotta saamme palautteet ja mielipiteet, ja pystymme sitten tekemään mahdollisia korjauksia. Mutta aika hankala on kaava vanhojen asukkaiden kannalta.
§ 114
Olarinluoma, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 321525, 22. kaupunginosa Olari
Ehdotus koskee pientä aluetta Olarinluoman pohjoisosassa, tarkoitus on mahdollistaa erikoistavarakaupan rakentuminen. Eteenpäin meni.
§ 115
Seiliniitty, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 240123, 26. kaupunginosa Mankkaa (Kh-asia)
Espoon asuntojen huonosti ylläpitämät rivitalot (minun mielipiteeni) puretaan ja rakennetaan uusia tilalle. Läpi meni.
116
Kirkkoväärtinpuisto, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 610704, 40. kaupunginosa Espoon keskus ja 47. kaupunginosa Muurala
Tällä ehdotuksella mahdollistetaan hautausmaan huoltotoimintojen rakentaminen joutomaalle Espoontien varteen. Mutinoitta läpi.
(Aiemmin oli suunnitelmia myös asuntorakentamisesta tuon alueen viereen, mutta mahdollinen asuinrakentaminen ei ole osa tätä ehdotusta).


Se siitä.

Ei kommentteja: