perjantaina, elokuuta 12, 2022

Kemistin kaavasta Åtorppiin - kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista 17.8.2022

No niin, taas lähtee syyskausi liikkeelle, elokuun ensimmäinen kaupsun kokous on ke 17.8.
Listalla:
- Kemisti, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 220608, 10. kaupunginosa Otaniemi (Kh-Kv-asia)
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa Otaniemessä erittäin keskeisellä paikalla sijaitseva yliopisto- ja tutkimustoimintaa palvelevien rakennusten kortteli tiiviimmin rakennetuksi ja nykyistä monipuolisempaan käyttöön. Muuten hyvä, mutta pysäköintilaitos vaikuttaa massiiviselta, ainakin kuvissa.
- Tapiolan keskus, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 210438, 12. kaupunginosa Tapiola (Kh-asia)
Tapiolan keskuksessa sijaitsevan asemakaavan muutoksen tavoitteena on käyttötarkoituksen muutoksella mahdollistaa rakennustaiteellisesti arvokkaan liike- ja toimistorakennuksen käyttö asumiskäyttöön. Kyse on ns. Viatekin talosta, jota ei pureta, vaan muutetaan asuntokäyttöön. Eiköhän mene eteenpäin.
- Vänrikinympyrä, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 117400, 51. kaupunginosa Leppävaara (Kh-Kv-asia)
Asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Vermontien ja Itsehallintotien risteyksen tuntumaan uutta asuinrakentamista sekä liiketiloja. Lisäksi kaavalla osoitetaan katu- ja virkistysalueita. Hyvältä näyttää.
- Likusterikatu, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 330409, 21. kaupunginosa Henttaa
Pientalorakentamiseen tarkoitettu tontti on tarkoitus muuttaa kerrostalorakentamiseen tarkoitetuksi tontiksi, koska maanomistajan mukaan tontille on liian kallista rakentaa pientaloja. Katsellaan...
- Åtorp, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 630412, 63. kaupunginosa Järvenperä
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on rakennusoikeutta nostamalla mahdollistaa kiinteistölle yhden asuinrakennuksen lisärakentaminen. Kaupunginmuseo kyllä vastustaa..
Lisäksi muutama tärkeä tiedoksi annettava asia, niistä ehkä myöhemmin.

Koko esityslista löytyy täältä

Kuvalla huomiota :)Ei kommentteja: