perjantaina, elokuuta 19, 2022

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokousti eilen keskiviikkona 17.8. Ohessa lyhyt raportti kokousasioista, pöytäkirja löytyy Espoon kaupungin sivujen kautta. 

Ennen kokousta kuulimme infot
1) Vermonrinteen tilannekatsaus (kehittämisperiaatteista luopuminen toistaiseksi) ja Espoon Asuntojen hanke
(Kyse on siitä, että aivan Mäkkylän aseman vieressä on Espoon asuntojen 80-luvulla rakennette rivitalokohde, jota Espoon asunnon ja kaupunki suunnittelevat purettavaksi. Tilalle rakennettaisiin muistaakseni sekä kerrostaloja että rivitaloja. Tämä on vasta alkuvaiheen suunnittelua.
Itse pidän surullisena sitä, että alle 40 vuotta sitten rakennettuja kohteita puretaan, tämä ei ole kestävää rakentamista. Katsotaan miten asia etenee
2) Kaupunginhallituksen 20.6. päätös Espoon yleiskaavojen ajantasaisuuden tarkistamisesta
Saimme pitkät kalvosulkeiset kaupunginhallituksen päätöksestä. Tämä projekti tulee viemään vuosia, ehkä vaalien jälkeen vuonna 2027 on valmista. Kaupunginhallituksella on projektissa keskeinen rooli, kaupunkisuunnitelulautakunta tulee mukaan jossain vaiheessa, itselleni on epäselvää että milloin.
Oli miten oli, tätä on myös Espoon kannalta keskeinen projekti; milllaista kaupunkia tavoitellaan.
Itse esityslista meni suht nopeasti:
3 Kemisti, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 220608, 10. kaupunginosa Otaniemi (Kh-Kv-asia)
  • Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa Otaniemessä erittäin keskeisellä paikalla sijaitseva yliopisto- ja tutkimustoimintaa palvelevien rakennusten kortteli tiiviimmin rakennetuksi ja nykyistä monipuolisempaan käyttöön. Yksimielisesti eteenpäin.
Tapiolan keskus, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 210438, 12. kaupunginosaTapiola (Kh-asia)
  • Tapiolan keskuksessa sijaitsevan asemakaavan muutoksen tavoitteena on käyttötarkoituksen muutoksella mahdollistaa rakennustaiteellisesti arvokkaan liike- ja toimistorakennuksen käyttö asumiskäyttöön. Yksimielisesti eteenpäin.
5 Vänrikinympyrä, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 117400, 51. kaupunginosa Leppävaara (Kh-Kv-asia)
  • Asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Vermontien ja Itsehallintotien risteyksen tuntumaan uutta asuinrakentamista sekä liiketiloja. Lisäksi kaavalla osoitetaan katu- ja virkistysalueita. Eteenpäin meni.
6 Likusterikatu, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 330409, 21. kaupunginosa Henttaa
  • Asemakaavan muutoksen tavoitteena on tehostaa korttelin 21042 rakentamista ja muuttaa se asuinpientalojen korttelialueesta (AP-1) asuinkerrostalojen korttelialueeksi (AK-1). Tämä jätettiin pöydälle ja selvitetään vähän taustoja. Kortteli on Suurpellossa ja on kaavoitettu pientaloille, mutta ei ole vielä rakentunut. On epäilystä ilmassa, että kortteliin halutaan rakentaan kerrostaloja niiden tuoman rakennusoikeuden (rahan) takia. Maanomistajat taas katsovat, että maaperä on liian huonoa pientalorakentamiselle. Katsotaan miten asiassa käy ensi kokouksesssa.
7 Åtorp, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 630412, 63. kaupunginosa Järvenperä
  • Asemakaavan muutoksen tavoitteena on rakennusoikeutta nostamalla mahdollistaa kiinteistölle yhden asuinrakennuksen lisärakentaminen. Museovirasto vastustaa, kuten on ilmeisesti vastustanut vastaavia muutoksia naapurustossa. Laitoimme yksimielisesti nähtäville.
Näin syksy käyntiin kaupunkisuunnittelun saralla.

Ei kommentteja: