Siirry pääsisältöön

Maarinsolmu jäi pöydälle, Finnoon keskus etenee

Kaupsun kokousraportti 11.5. kokouksesta, olen lautakunnan jäsen.
Lautakunnan seminaarin jatkotoimet, pöydälle 27.4.2022
- Meidän seminaarin jälkeen puheenjohtaja Särkijärvi laati reilut kymmenen kohtaa koskevan esityksen lautakunnalle annettavista tiedoista ja uusista tehtävistä. Osa ehdotuksista on järkeviä, osa epämääräisiä. Jätimme pöydälle, kunnen kh saa päätettyä kantansa yleiskaavatyön aloittamisesta (kh listalla). Odotellaan mitä viisaammaat päättää kaupunginhalituksessa ja päätetään sitten osaltamme lautakunnassa.
Finnoon keskus, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 441501, 31. kaupunginosa Kaitaa (Kh-Kv-asia)
- Vihreät halusivat muuttaa yhden kerrostalokorttelin puistoksi, mutta se edellyttää kaavan palauttamista uudelleen valmisteluun. Liian myöhään, ystävät vihreät! Me muut vastustimme palautusta ja lopulta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
Maarinsolmu, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 221400, 10. kaupunginosa Otaniemi, 12. kaupunginosa Tapiola ja 16. kaupunginosa Pohjois-Tapiola (Kh-Kv-asia)
- tämä ikuisuushanke ei päässyt vielä eteenpäin, sillä jätimme sen pöydälle. Vuonna 2017 lautakunta on tehnyt päätöksen, että tämä kaava ja Hagalundin kaava pitää päättää samalla kertaa, silloin vielä oletettiin kehä I:sen tunneloinnin toteutuvan. Myöhemmin on käynyt ilmi, että tunnelointi ei tule toteutumaan, joten päätös on ikään kuin vanhentunut. Vihreät haluavat myös kierrättää tämän esityksen valtuustoryhmässä. Liian myöhään, ystävät vihreät, mutta jätimme pöydälle.
Ämmässuon tuulivoimala, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 640102, 91. kaupunginosa Ämmässuo (Kh-Kv-asia)
- Yksimielisesti jatkoon.
Koronakulma II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 322024, 22. kaupunginosa Olari
- yksimielisesti jatkoon
Lansantunneli, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 130703, 54. kaupunginosa Kilo
- jatkoon meni
Koko pöytäkirja löytyy täältä

Kommentit

Anonyymi sanoi…
"Myöhemmin on käynyt ilmi, että tunnelointi ei tule toteutumaan, joten päätös on ikään kuin vanhentunut."

Voitko avata vähän tarkemmin mitä tämä tarkoittaa? Jääkö toteutumatta teknisistä vai poliittisista syistä?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v