maanantaina, toukokuuta 16, 2022

Maarinsolmu jäi pöydälle, Finnoon keskus etenee

Kaupsun kokousraportti 11.5. kokouksesta, olen lautakunnan jäsen.
Lautakunnan seminaarin jatkotoimet, pöydälle 27.4.2022
- Meidän seminaarin jälkeen puheenjohtaja Särkijärvi laati reilut kymmenen kohtaa koskevan esityksen lautakunnalle annettavista tiedoista ja uusista tehtävistä. Osa ehdotuksista on järkeviä, osa epämääräisiä. Jätimme pöydälle, kunnen kh saa päätettyä kantansa yleiskaavatyön aloittamisesta (kh listalla). Odotellaan mitä viisaammaat päättää kaupunginhalituksessa ja päätetään sitten osaltamme lautakunnassa.
Finnoon keskus, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 441501, 31. kaupunginosa Kaitaa (Kh-Kv-asia)
- Vihreät halusivat muuttaa yhden kerrostalokorttelin puistoksi, mutta se edellyttää kaavan palauttamista uudelleen valmisteluun. Liian myöhään, ystävät vihreät! Me muut vastustimme palautusta ja lopulta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
Maarinsolmu, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi, alue 221400, 10. kaupunginosa Otaniemi, 12. kaupunginosa Tapiola ja 16. kaupunginosa Pohjois-Tapiola (Kh-Kv-asia)
- tämä ikuisuushanke ei päässyt vielä eteenpäin, sillä jätimme sen pöydälle. Vuonna 2017 lautakunta on tehnyt päätöksen, että tämä kaava ja Hagalundin kaava pitää päättää samalla kertaa, silloin vielä oletettiin kehä I:sen tunneloinnin toteutuvan. Myöhemmin on käynyt ilmi, että tunnelointi ei tule toteutumaan, joten päätös on ikään kuin vanhentunut. Vihreät haluavat myös kierrättää tämän esityksen valtuustoryhmässä. Liian myöhään, ystävät vihreät, mutta jätimme pöydälle.
Ämmässuon tuulivoimala, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 640102, 91. kaupunginosa Ämmässuo (Kh-Kv-asia)
- Yksimielisesti jatkoon.
Koronakulma II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 322024, 22. kaupunginosa Olari
- yksimielisesti jatkoon
Lansantunneli, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 130703, 54. kaupunginosa Kilo
- jatkoon meni
Koko pöytäkirja löytyy täältä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Myöhemmin on käynyt ilmi, että tunnelointi ei tule toteutumaan, joten päätös on ikään kuin vanhentunut."

Voitko avata vähän tarkemmin mitä tämä tarkoittaa? Jääkö toteutumatta teknisistä vai poliittisista syistä?