torstaina, huhtikuuta 14, 2022

Maarinsolmu tulossa päätettäväksi, Rusthollinrinne etenee

Kokouksen alussa saimme infon Maarinsolmun kokonaisuudesta, itse asemakaavan muutosehdotus on tulossa lautakunnan päätettäväksi 11.5. Tuolla alueella on paljon kaavamuutoksia valmistelussa, tulossa valmisteluun ja tulossa päätettäväksi.


Saimme myös infon Rustohollinrinteen asemakaavasta. Se koskee Finnoon alueella oleva Kemiran kiinteistöä, joka on asemakaavamuutoksen myötä muuttumassa asuin- ja toimistotilojen alueeksi. Kemiran tehdaskiinteistöt puretaan ja tilalle rakennetaan kerrostaloja ja toimistotiloja (laboratoriotiloja). Noin 1700-1900 asukkaalle asunnot. Keskelle tulee iso kaupungin puisto. Näin se kaupunki muuttuu (metron myötä).
Itse kokouksessa päätimme:
Mäkkylänkuja, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 116201, 51. kaupunginosa Leppävaara (Kh-Kv-asia)
Vanhat koulurakennukset, joille ei ole enää tarvetta, puretaan ja alueelle rakennetaan viisi kerrostaloa. Taas äännesteltiin parkkipaikkoihin liittyvästä kaavamääräyksestä, mutta ehkä yllättäen esittelijän ehdotus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.
Rusthollinrinne, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 440714, 31. kaupunginosa Kaitaa, (Kh-Kv-asia)
Tästä oli edellä, meni eteenpäin sukkana.
Seiliniitty, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 240123, 26. kaupunginosa Mankkaa
Tarkoitus on purkaa vanhat rivitalot ja rakentaa uusia tilalle. Laitettiin nähtäville.
§ 58Rakennuskiellon määrääminen Kalajärvelle
Kalajärviläisissä ei ole mitään vikaa, mutta kun asemakaavaa laaditaan ja muutetaan, niin lähiympäristö asetetaan rakennuskieltoon.

Ei kommentteja: