perjantaina, huhtikuuta 29, 2022

Kyytimäki eteenpäin äänestyksen jälkeen, kompensaatioselvitys mielenkiintoinen

Kaupsun kokousraportti 27.4. kokouksesta, olen lautakunnan jäsen.
Info-osuudessa saimme hyvän esittely Vanha-Espoon kaavahankkeista, siitä mitä kaikkea on meneillään alueella. Kysykää jos jokin kiinnostaa, en osaa nostaa esille yksittäisiä hankkeita. Yritän ehtiä kirjoittaa tästä myöhemmin.
Toisena infoasiana oli Hepokorvenkallion asemakaavan kompensaatioselvitys. Tämä asemakaava tehtiin datakeskuksen sijoittumista varten ja lautakunnan kokouksessa vihreiden Risto Nevanlinna esitti selvityksen tekemistä siitä, että datakeskuksen alta häviävää metsää/luontoarvoja kompensoidaan suojelemalla luontoa jossain muualla. Nyt tästä on tehty selvitys, jossa esitetään Pirttimäen läheisyydessä olevan metsä-alueen suojelua. Asia etenee nyt kh:n käsittelyyn ja toivottavasti johtaa selvityksen esittämään suojelupäätökseen.


Varsinaisia päätösasioita:
  • Kyytimäki, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi, alue 512100, 44. kaupunginosa Kauklahti (Kh-Kv asia)
Kuninkaantien varteen, Mikkelän ja Kauklahden väliin on suunniteltu pientaloalueen rakentamista. Vihreät esitti kaavan hylkäystä, mutta muut hyväksyivät esityksen mukaisesti.
  • Valokeilanaukio, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 220837, 10. kaupunginosa Otaniemi (Kh-Kv-asia)
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on luoda Keilaniemen liikenteen keskeinen solmukohta, joka yhdistää Raide-Jokerin päätepysäkin, metron, pyöräilyn ja keskitetyn autopysäköinnin. Yksimielisesti eteenpäin.
  • Olarinluoma asemakaava muutosehdotus hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 321525, 22. kaupunginosa Olari
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on tukea Olarinluoman työpaikka- ja teollisuusalueen toimintaedellytyksiä alueella. Kaavamuutoksella laajennetaan alueen käyttötarkoitusta. Mutinoitta jatkoon.
Pöytäkirja löytyy täältä

Ei kommentteja: