Siirry pääsisältöön

Kaupsun esityslista 2.3.2022

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kaupsu kokoustaa taas tänään keskiviikkona 2.3.
Esityslista ei ole pitkä, mutta varmasti keskusteluja herättävä.
Hyvinvointikertomus ja -suunnitelma 2022 - 2025 ja ikäkausittaiset hyvinvointisuunnitelmat (Kv-asia), pöydälle
16.2.2022
- Jätimme tämän pöydälle viime kokouksessa. Itse halusin kuulla, että miten tämä kertomus ja suunnitelma vaikuttaa kaupunkisuunnittelun alalla Espoossa. Miten sen osat otetaan huomioon? Katsotaan tuleeko vastauksia.
Nygrannas, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 241700, 26. kaupunginosa Mankkaa, palautettu 26.5.2021
- Kehä II:n varteen, Suurpellon alueen vastakkaiselle puolelle, on suunniteltu asuinaluetta kymmenisen vuotta. Kaavaehdotus on käynyt moneen kertaan kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja palautettu useasti uudelleen valmisteltavaksi. Nyt on valmisteltu yksi ehdotus nähtäville. Mielestäni aika hyvä kokonaisuus, mutta katsotaan mitä kokouksessa päätetään. Tämän jälkeen ehdotus menisi siis vasta nähtäville, lopullinen se ei vielä olisi.
Puistomäki, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131004, 54. kaupunginosa Kilo
- Tavoitteena on muuttaa yleisten rakennusten korttelialue ja osa lähivirkistysaluetta erillispientalojen korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa enintään 80 k-m2 rakennusalaa kohden liike- ja toimistotilaa sekä yhdistystoimintaa palvelevaa toimintaa ja että kaupungin tonttiyksikkö löytää rakennuksiin pysyvät asukkaat tai toimijat, jotka kunnostavat ja ylläpitävät historiallisesti arvokkaita rakennuksia.
Eteenpäin vain.
Rakennuskiellon jatkaminen Tapiolassa rakennuskieltoalueella 110, Otsolahti ja Itäranta
- pidentää maankäyttö- ja rakennuslain 53.2 §:n nojalla rakennuskieltoa asemakaavan muuttamista varten rakennuskieltokarttaan tunnuksella 110 (Otsolahti-Itäranta) merkityllä alueella siten, että kielto on voimassa 14.3.2024 saakka, sekä saman lain 202 §:n perusteella määrää päätöksen tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.
Rutiinipäätös.
Näiden asioiden lisäksi lautakunta päättää siitä, miten se jatkossa kokoontuu. Läsnäolokokouksina, etäkokouksina vai miten?

Lista löytyy täältä

Kommentit

kachenaebaugh sanoi…
Case of the Mango and the Habanero - Tioga-Arts
The Mango and titanium coating the Habanero are ion titanium hair color both created from habaneros grown in 메이피로출장마사지 Mexico. These titanium blue ps4 controller plants are grown titanium trim as seen on tv by producing a highly concentrated orange color with medium

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v