perjantaina, maaliskuuta 04, 2022

Kaupsun kokousraportti 2.3.2022

 Kaupsun kokousraportti 2.2, jäsen Antti Aarnio

Lyhyt lista, kerron oleelliset.
  • Hyvinvointikertomus- ja suunnitelma. Jätettiin viimeksi pöydälle, nyt saatiin selvitystä siitä miten nämä asiat näkyvät kaupunkisuunnittelussa. Ja pitäähän niiden näkyä, sillä kaupunkisuunnittelulla luodaan (parhaimmillaan) hyvinvointia lisäävää ympäristöä.
  • Nygrannas, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 241700, 26. kaupunginosa Mankkaa, palautettu 26.5.2021
Kyse on Kehä II:sen varrella, Suurpeltoa vastapäätä, olevasta alueesta, jonne kaavaillaan asunto-aluetta. Valmistelu aloitettiin 2011, kaavaehdotus on palautettu jo pariin kertaan uudelleen valmisteluun aikaisempien lautakuntien toimesta. Ennen suunniteltiin asemakaavaa suuremmalle alueelle, nyt asemakaavoitus tehdään kolmessa osassa. Nyt valmistelussa oleva alue on tarkoitettu noin 1200 asukkaalle. Alueelle tulee neljäkerroksia kerrostaloja ja kaupunkipientaloja. Liikenneyhteydet, kerrostaojen korkeus, kaupunkitalojen määrä ja kallion louhiminen puhuttivat kokouksessa ja ehdotus jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen. Siellä sitten äänestetään. Minä ja Liisa pidetään ehdotusta riittävän hyvänä nähtäville jätettäväksi.
Puistomäki, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131004, 54. kaupunginosa Kilo
Tavoitteena on muuttaa yleisten rakennusten korttelialue ja osa lähivirkistysaluetta erillispientalojen korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa enintään 80 k-m2 rakennusalaa kohden liike- ja toimistotilaa sekä yhdistystoimintaa palvelevaa toimintaa ja että kaupungin tonttiyksikkö löytää rakennuksiin pysyvät asukkaat tai toimijat, jotka kunnostavat ja ylläpitävät historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Hyväksyimme yksimielisesti.
Rakennuskiellon jatkaminen Tapiolassa rakennuskieltoalueella 110, Otsolahti ja Itäranta
Koska kaavoitus alueella on keskeneräistä, niin rakennuskielto jatkettiin kahdella vuodella. Normihommaa.
Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukset
Lautakunta päätti, että lautakunnan kokoukset ovat jatkossakin sähköisiä kokouksia. On tapahtunut muutos, ihmiset eivät enää halua fyysisiä kokouksia, vaan sähköiset kokoukset sopivat paremmin. Onkohan enää paluuta vanhaan tapaan?

Ei kommentteja: