Siirry pääsisältöön

Kaupsun kokousraportti 2.3.2022

 Kaupsun kokousraportti 2.2, jäsen Antti Aarnio

Lyhyt lista, kerron oleelliset.
  • Hyvinvointikertomus- ja suunnitelma. Jätettiin viimeksi pöydälle, nyt saatiin selvitystä siitä miten nämä asiat näkyvät kaupunkisuunnittelussa. Ja pitäähän niiden näkyä, sillä kaupunkisuunnittelulla luodaan (parhaimmillaan) hyvinvointia lisäävää ympäristöä.
  • Nygrannas, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 241700, 26. kaupunginosa Mankkaa, palautettu 26.5.2021
Kyse on Kehä II:sen varrella, Suurpeltoa vastapäätä, olevasta alueesta, jonne kaavaillaan asunto-aluetta. Valmistelu aloitettiin 2011, kaavaehdotus on palautettu jo pariin kertaan uudelleen valmisteluun aikaisempien lautakuntien toimesta. Ennen suunniteltiin asemakaavaa suuremmalle alueelle, nyt asemakaavoitus tehdään kolmessa osassa. Nyt valmistelussa oleva alue on tarkoitettu noin 1200 asukkaalle. Alueelle tulee neljäkerroksia kerrostaloja ja kaupunkipientaloja. Liikenneyhteydet, kerrostaojen korkeus, kaupunkitalojen määrä ja kallion louhiminen puhuttivat kokouksessa ja ehdotus jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen. Siellä sitten äänestetään. Minä ja Liisa pidetään ehdotusta riittävän hyvänä nähtäville jätettäväksi.
Puistomäki, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131004, 54. kaupunginosa Kilo
Tavoitteena on muuttaa yleisten rakennusten korttelialue ja osa lähivirkistysaluetta erillispientalojen korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa enintään 80 k-m2 rakennusalaa kohden liike- ja toimistotilaa sekä yhdistystoimintaa palvelevaa toimintaa ja että kaupungin tonttiyksikkö löytää rakennuksiin pysyvät asukkaat tai toimijat, jotka kunnostavat ja ylläpitävät historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Hyväksyimme yksimielisesti.
Rakennuskiellon jatkaminen Tapiolassa rakennuskieltoalueella 110, Otsolahti ja Itäranta
Koska kaavoitus alueella on keskeneräistä, niin rakennuskielto jatkettiin kahdella vuodella. Normihommaa.
Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukset
Lautakunta päätti, että lautakunnan kokoukset ovat jatkossakin sähköisiä kokouksia. On tapahtunut muutos, ihmiset eivät enää halua fyysisiä kokouksia, vaan sähköiset kokoukset sopivat paremmin. Onkohan enää paluuta vanhaan tapaan?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v