perjantaina, helmikuuta 04, 2022

Kaupsun kokousraportti 2.2. kokouksesta

Kaupsun kokousraportti 2.2. kokouksesta, jäsen Aarnio
Lyhyt lista, vain neljä varsinaista päätösasiaa. Ennen kokousta esiteltiin Otaniemen "Tietokorttelit" arkkitehtikilpailua. Hyvältä näytti.

Tapiolan keskus II A, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 210102, 12. kaupunginosa Tapiola (Kh-asia)
Vanhan kelloseppäkoulun alue on muuttunut vuosien varrella ja nyt on tarkoitus purkaa vielä 1987 rakennettu toimistorakennus ja rakentaa tilalle asuinkerrostalo. Liian lyhyeksi jää talon elinkaari, totean minä. Edellinen lautakunta madalsi talon kerrosluvuksi viisi, nyt lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.
Åminnen kartano, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 521402, 45. kaupunginosa Kurttila


Kaupunki haluaa myydä kartanon ja asemakaavaa muutetaan siten, että se kartanoalueen ominaispiirteet säilyvät ja osalle alueesta mahdollistetaan pientalojen rakentaminen. Kokouksessa käytiin keskustelua puuston säilyttämisestä + istuttamisesta ja siitä, onko uusien talojen korkeus sopiva suhteessa kartanon korkeuteen. Osittain teknisten ongelmien takia vastauksia ei saatu, joten jätimme asian pöydälle.
Kulloonmäentie, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 631103, 63. kaupunginosa, Järvenperä
Tässä on kyse siitä, että yhdelle tontille Kehä III:sen vieressä halutaan rakentaa toinen talo. Hyväksyttiin ilman mutinoita.
Rakennuskiellon jatkaminen Laajalahdessa, Laajalahden keskuksen asemakaavan alueella, osalla kortteleita 17022 ja 17023 (rakennuskieltoalue 129)
Maankäyttö ja rakennuslaki toteaa: "Alueelle, jolle asemakaavan laatiminen tai muuttaminen on vireillä, kunta voi määrätä rakennuskiellon." Näin tehtiin tuolle alueelle.
Kaupsun jäsenistä peräti neljä tuli valituksi aluevaltuustoon ja osa on varoja ja se sekoitti kaupsun suunnitellun seminaariaikataulun. Nyt etsitään uusi aika.
Puheenjohtaja Särkijärvi otti myös esille "normaaliin " kokoustamiseen siirtymisen. Eli tekeekö lautakunta päätöksen, että lautakunta siirtyy kokoustamaan kuten ennen vanhaan, kokoustilassa fyysisesti paikalla ollen. Mutta etänä osallistumisen makuun on päästy, eikä siitä vaikuta olevan halua luopua. Hybridikokoustaminen jatkunee, mutta ilmeisesti keskustelemme asiasta myöhemmin keväällä. (Minusta etäkokoustaminen sujuu hyvin, mutta muihin lautakunnan jäseniin ei tutustu ollenkaan, ihmiset jäävät vain kuviksi ruudulla. Se on harmi.)
Tällaista tällä kertaa kaupunkisuunnittelun maailmassa.
Pöytäkirja löytyy täältä.

Ei kommentteja: