torstaina, tammikuuta 20, 2022

Kaupsun kokousraportti 19.1.2022

Kaupsun kokousraportti 19.1.2022
- Kaupunkisuunnittelun työohjelma 2022, pöydälle 9.12.2021
Työohjelma on kuin läpileikkaus siitä, mitä tulevana vuotena on valmistelussa kaupunkisuunnittelun toimialalla. Vihreät haluavat poistaa kaikki Espoonväylää koskevat kaava-asiat kaikista mahdollisista dokumenteista, joten jouduimme äänestyksiin. Ohjelmasta ei poistettu, eikä sinne lisätty, muuta kuin yksi pieni tarkennus aikataulusta.
  • 4 Haukilahden keskusta, asemakaavan muutos, kaavan lähtökohdat ja tavoitteet, alue 230970, 14. kaupunginosa Haukilahti
Haukilahden ostarin maanomistajat ovat yhdessä YIT:n kanssa hakeneet asemakaavan muutosta. He haluavat purkaa vanhan ostarin ja rakentaa siihen asuin- ja liiketiloja. Nyt oli päätettävinä tulevan kaavan lähtökohdat ja tavoitteet. Asia on herättänyt kiinnostusta alueella. Lautakunta teki tarkennuksia lähtökohtiin, siten että jo rakennettu ympäristö otetaan paremmin huomioon suunnittelun edetessä, eikä rakennuksista muodostu liian korkeita alueelle. Tästä tulee pitkä prosessi.
  • Hannusranta, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 441416, 31. kaupunginosa Kaitaa (Kh-Kv-asia)
Viime kesänä edellinen kaupsu madalsi alueelle suunniteltujen talojen korkeuksia, kh ei tästä tykännyt, vaan palautti kaavan kaupsuun. Nyt kaavaehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
  • Tuurinmäenlaita, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen uudelleen nähtäville (MRA 32 §), alue 331100, 21. kaupunginosa Henttaa
Suurpelto rakentuu tulevaisuudessa osissa, tällä kaavalla mahdollistetaan pientalojen ja puukerrostalojen täydennysrakentaminen Opinmäen kampuksen länsipuolelle. Yksimielisesti eteenpäin.
  • 7 Kirsikkakuja, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 150528, 61. kaupunginosa Viherlaakso
Tavoitteena on muuttaa pientaloalueen keskellä sijaitseva teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue erillispientalojen korttelialueeksi. Yksimielisesti eteenpäin.
- Avaruuskatu, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 322030, 22. kaupunginosa Olari
Opiskelija-asuntokäytössä olleet talot puretaan ja tilalle rakennetaan uusia kerrostaloja. Kun lautakunta käsitteli syksyllä asemakaavan muutosehdotusta, siitä poistettiin äänestyksen jälkeen poistettiin autopaikkojen vähimmäismäärää koskevat lievennykset (jotka olivat valtuuston hyväksymän asunto-ohjelman mukaisia). Nyt äänestettiin uudelleen tästä, mutta enemmistö ei halunnut lievennyksiä kaavaan. Jos Kh ei käytä otto-oikeuttaan, kaava menee eteenpäin (en tiedä maksaako vaivaa, päätös ei taida muuttua sielläkään).
  • 9 Kääntöpiiri, vaiheittaisen asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue VK3003, 22. kaupunginosa Olari
Tällä muutetaan muutaman korttelin pysäköintimääräyksiä. Jatkoon yksimielisesti.
10 Laaksonpohjantie, vaiheittaisen asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue VK1002, 60. kaupunginosa Laaksolahti
Muutoksella mahdollistetaan korttelin täysimääräinen käyttö asuinrakentamiseen. Jatkoon.

Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavasta saimme pienen infon. Syksyllä valtuuston hyväksymästä yleiskaavasta on valittanut halllinto-oikeuteen ainakin ELY-keskus, kenties muitakin. Muistaakseni ELY-keskuksen valitus koskee ainakin Histan suunnitelmia.
Torstaiterveisin AA

Ei kommentteja: