keskiviikkona, maaliskuuta 24, 2021

Lisää rivitaloja Espooseen

20 vuotta sitten minusta tuli espoolainen. Sittemmin minusta on tullut tyytyväinen rivitaloasuja. Valitettavasti rivitaloasuminen on yhä harvemmalle mahdollista, sillä niiden rakentaminen on vähäistä. 

Rakentaminen säilyy korkealla tasolla seuraavina vuosikymmeninä, sillä ennusteiden mukaan Espoon väestömäärä jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä rakennusluvitetuista asunnoista noin 85 % on kerrostaloissa, toistakymmentä prosenttia erillispientaloissa ja muutama prosentti rivi- ja ketjutaloissa. Asuntotuotanto tulee siis olemaan todella kerrostalovaltaista seuraavat vuodet. Tätäkö halusimme? 

On harmi, että rivitalojen osuus uudistuotannosta on mitättömän pieni. Rivitaloasuminen on viihtyisää asumista ja on taloudellisesti saavutettavissa myös keskituloiselle, mutta ei enää tulevaisuudessa, jos niitä ei rakenneta enempää. Seuraavalla valtuustokaudella pitäisikin kaavoittaa enemmän rivitaloja, jolloin asuntuotannosta tulisi monipuolisempaa ja vetovoimaisempaa kuin nyt. Nyt rivitaloasuntotuotanto on pääasiassa vanhoille omakotitonteille rakennettavaa täydennysrakentamista, mutta määrä on vähäistä. Tontti siellä, toinen täällä. Uusille asuinalueille rivitaloja on rakennettu liian vähän. 

Miksi emme kaavoita alueita, joissa on monipuolista asuntotuotantoa, niin kerros-, pien- ja rivitaloja? Kaikkien unelma ei ole asua tornitalossa, lisää rivareja siis Espooseen. 

 Antti Aarnio
Kuntavaaliehdokas (sd(
Espoo

Kirjoitus julkaistu Länsiväylä-lehdessä 24.3.2021Kuvassa on vanha rivi- tai ketjutalo Hollannista. Jo yli sata vuotta sitten osattiin rakentaa tiiviisti ja kauniisti. 

Ei kommentteja: