perjantaina, maaliskuuta 24, 2017

Asuminen halpenee vain kaavoittamalla

Meidän kaikkien tuloista asuminen vei leijonaosan. Asuminen niin omistus- kuin vuokra-asunnossa on tavalliselle ihmiselle kallista Espoossa, kasvavassa kaupungissa. Ja se ei siitä muuksi muuta, ellemme lisää asuntojen kaavoitusta roimasti.

Espoon ongelma on ollut vuosikymmenet nihkeä suhtautuminen vuokralla asuviin. Tontteja vuokra-asunnoille ei tunnu löytyvän millään, ja jos löytyy, ne ovat yleensä huonoja ja kalliita rakentaa. Siksi Espoossa on vain muutamina vuosina pystytty rakentamaan tavoiteltu määrä vuokra-asuntoja.  Kun ei ole ollut riittävästi poliittista tahtoa, niin tuloksia ei ole tullut. Tähän on tultava muutos.


Omistusasumisen puolella tilanne ei ole paljon parempi. Espooseen muuttaa yli 4000 ihmistä vuosittain, väestö kasvaa kovalla vauhdilla, eikä asuntoja ole kaavoitettu riittävästä kasvavan kaupungin ihmisten tarpeisiin.  On tärkeää kaavoittaa ja rakentaa uusia isoja asuinalueita, kuten Keran ja Finnoon alue, ja samalla täydennysrakentaa vanhoja alueita. On koko ajan kasvatettava kaupungin kaavavarantoa, sillä me tarvitsemme kymmeniä tuhansia uusia asuntoja tulevina vuosina.
 
Me rakennamme tulevaisuuden Espoota omille lapsillemme ja uusille muualta muuttaville espoolaisille. Jos oikeasti haluamme, että myös he pystyvät asumaan kohtuuhintaisissa asunnoissa Espoossa, meidän lisättävä asuntojen kaavoittamista. Se on vastuullista ja tulevaisuuteen katsovaa politiikan tekoa.


Antti Aarnio

Liikunta- ja nuorisolautakunnan pj 

(Kirjoitus julkaistu Espoon demarien Ruusu-vaalilehdessä 25.3.2017) 

Ei kommentteja: