Siirry pääsisältöön

Espoolaisten näköinen tapahtuma - ystäväluistelu 14.1

Espoon Suomi 100-juhlavuosi polkaistiin  käyntiin lauantaina 14.1 Tapiolassa. Liikuntatoimi järjesti toisen kerran ystäväluistelun Tapiolan jääpuistossa ja kulttuuuritoimi taas Tapiolan Sinfionietan wieniläiskonsertin Tapiolasalissa.  Puitteet ovat hienot, Tapiolan jääpuisto ympäristöineen on ehdottamasti Espoon helmiä, käynnnissä olevista rakennushankkeista huolimatta.

Tapahtuma oli mukava, olin mukana itsekin tyttäreni kanssa. Tilaisuuden aluksi jääpuistossa esiintyivät muodostelmaluistelijat ja OVO:n voimistelijat ja sitten me pääsimme jäälle luistelemaan. Konsertti näytettiiin suorana jäällä olevalle screenille.  Meitä espoolaisia oli paikalla paljon, hyvin eri-ikäisiä, tungosta syntyi, mutta kaikkialla näkyi vain tyytyväisiä naamoja.  Alla yksi.


Miksi tapahtuma oli espoolaisten näköinen? Koska Espoon liikunta- ja nuorisotoimi ja kulttuuritoimi järjestivät tapahtuman yhdessä. Kulttuuri ja liikunta löivät yhtä kättä ja loivat hienon tilaisuuden. Tapiolan sinfonietta pääsi hyvin esille, toi musiikkiaan kansan keskelle ja saa toivottavasti uutta nuorempaa yleisöä tulevaisuudessa. Liikunta- ja nuorisopuoli toi klassisen musiikin avulla hieman uudenlaista imagoa itselleen. Ei tässä olla ihan pelkkikä lätkäjätkiä. Parempi aina ylittää rajoja, kuin pysyä vanhoissa poteroissa.

Tänä vuonna konsertti näytettiin myös Leppävaaran urheilupuistossa screeniltä, uusi kokeilu sekin. Tulevina vuosina tapahtumaa voi vielä kehittää ja näyttää konsertin vaikka jokaisella Espoon tekojäällä. Tapiolan tapahtumaann eivät kaikki espoolaiset mahdu tai pääse, joten viedään tulevina vuosina tapahtuma voimakkaammin myös muihin Espoon alukeskuksiin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane