sunnuntaina, tammikuuta 15, 2017

Espoolaisten näköinen tapahtuma - ystäväluistelu 14.1

Espoon Suomi 100-juhlavuosi polkaistiin  käyntiin lauantaina 14.1 Tapiolassa. Liikuntatoimi järjesti toisen kerran ystäväluistelun Tapiolan jääpuistossa ja kulttuuuritoimi taas Tapiolan Sinfionietan wieniläiskonsertin Tapiolasalissa.  Puitteet ovat hienot, Tapiolan jääpuisto ympäristöineen on ehdottamasti Espoon helmiä, käynnnissä olevista rakennushankkeista huolimatta.

Tapahtuma oli mukava, olin mukana itsekin tyttäreni kanssa. Tilaisuuden aluksi jääpuistossa esiintyivät muodostelmaluistelijat ja OVO:n voimistelijat ja sitten me pääsimme jäälle luistelemaan. Konsertti näytettiiin suorana jäällä olevalle screenille.  Meitä espoolaisia oli paikalla paljon, hyvin eri-ikäisiä, tungosta syntyi, mutta kaikkialla näkyi vain tyytyväisiä naamoja.  Alla yksi.


Miksi tapahtuma oli espoolaisten näköinen? Koska Espoon liikunta- ja nuorisotoimi ja kulttuuritoimi järjestivät tapahtuman yhdessä. Kulttuuri ja liikunta löivät yhtä kättä ja loivat hienon tilaisuuden. Tapiolan sinfonietta pääsi hyvin esille, toi musiikkiaan kansan keskelle ja saa toivottavasti uutta nuorempaa yleisöä tulevaisuudessa. Liikunta- ja nuorisopuoli toi klassisen musiikin avulla hieman uudenlaista imagoa itselleen. Ei tässä olla ihan pelkkikä lätkäjätkiä. Parempi aina ylittää rajoja, kuin pysyä vanhoissa poteroissa.

Tänä vuonna konsertti näytettiin myös Leppävaaran urheilupuistossa screeniltä, uusi kokeilu sekin. Tulevina vuosina tapahtumaa voi vielä kehittää ja näyttää konsertin vaikka jokaisella Espoon tekojäällä. Tapiolan tapahtumaann eivät kaikki espoolaiset mahdu tai pääse, joten viedään tulevina vuosina tapahtuma voimakkaammin myös muihin Espoon alukeskuksiin.
Ei kommentteja: