maanantaina, tammikuuta 09, 2017

20 tyytyväistä senioria

Eikö olisi järkevää, että iäkkäille ihmisille tarjottaisiin liikuntaa kouluissa ja lounas siihen päälle? Ruokailun yhteydessä voisi vielä halutessaan saada ravinto- ja liikuntaneuvontaa. Samalla seniorit, lapset ja nuoret kohtaisivat toisiaan. 

No totta maar se olisi järkevää, mutta sellaista toimintaa ei ole Espoossa ollut.

Mutta nyt on. Tänään alkoi Kivenlahden Mainingin koululla kunnon koulu senioreille-hanke. Ensin jumpataan 45 minuuttia ja sitten syödään lounas päälle. Koulun tiloissa.

Nykyisin Mainingin koulun liikunnanopettajana toimiva Laura Joutsen otti minuun yhteyttä kaksi vuotta sitten. Hän oli pohtinut, että miksei kouluissa voisi järjestää iäkkäille liikuntaa ja ruokailua koulupäivän aikana.  Hän halusi kokeilla tätä ideaa. Minusta se oli mahtava ajatus ja järjestin hänelle tapaamisia liikuntatoimen virkamiesten kanssa. Kaupungin suhtautuminen oli aluksi vähän nihkeähköä, sillä kouluista ei tuntunut löytyvän tiloja.


 Mutta tänään Laura otti minuun yhteyttä ja kertoi toiminnan alkaneen. Ensimmäisessä tapaamisessa oli paikalla ollut 20 tyytyväistä senioria. Hienoa, tuli mukava olo siitä, että kokeilemme tätä nyt Espoossa 

Kiitos Lauran, muiden virkamiesten ja vähän minunkin :) Ei kommentteja: