Siirry pääsisältöön

Espoon johtajat palkkasivat oman kesätyöntekijän - palkka 10.000 € kuukaudessa

Espoon rahoitusjohtaja Ari Konttas palkkasi Keravan ex-kaupunginjohtajan määräaikaiseen tehtävään Espooseen toukokuun alussa (http://www.espoo.fi/fi-FI/Petri_Harkonen_Espooseen_maaraajaksi(90192)) . Kaupunginhallitukselle asiasta ei kerrottuja he kuulivat tästä jälkeenpäin, Helsingin sanomien jutusta.

Kun itse satuin kuulemaan, että Keravan konsultille maksetaan 10 000 € kuukaudessa, epämääräisestä työstä, niin pakko oli antaa kynän laulaa. Jos minä jotain inhoan, niin piiri pieni pyörii-mielikuvan antavia päätöksiä.

Tämä oli alunperin tarkoitettu mielipidekirjoitukseksi.


Espoon johtajat palkkasivat oman kesätyöntekijän

Johtamani liikunta- ja nuorisolautakunta päätti jakaa tänä kesänä 900 espoolaiselle nuorelle 300 € euron kesäsetelin kesätyöllistymistä varten.  Setelin avulla nuorilla on helpommat mahdollisuudet saada arvokasta kesätyökokemusta. Espoon johtajat kantoivat kortensa kekoon ja palkkasivat oman kesätyöntekijänsä, kun Keravan irtisanoutunut kaupunginjohtaja Härkönen palkattiin kesätöihin Espoon kaupungille reiluksi kolmeksi kuukaudeksi. Hänen työnkuvansa on epämääräinen; selvittää johtamisen kehittämistä. Tästä hänelle maksetaan vaatimatonta 10 000 euron kuukausipalkkaa.  Kunnon kesätyöntekijä on aina palkkansa ansainnut, mutta nyt Härkösen palkka vaikuttaa törkeän ylimitoitetulta.

Espoon poliittinen johto tuli yllätetyksi – taas kerran – kuin puun takaa. Poliittisilta päätöksentekijöiltä ei viitsitty kysyä saati edes informoida asiasta. Kaupunginjohtaja Mäkelä ja rahoitusjohtaja Konttas päättivät asiasta miesten kesken.  Älkööt poliitikot sekaantuko operatiiviseen johtamiseen! Ehkä tahtomattaan kaupunki vankisti jälleen sitä viime aikoina vahvistunutta kuvaa pienen päätöksentekijöiden piirin Espoosta. Tällaista kuvaa Espoosta en minä halua olla edistämässä.
En voi olla ihmettelemättä, miksi kaupunginjohtaja ja rahoitusjohtaja, jotka ovat nousseet tehtäväänsä nimenomaan valtuustokokemuksensa avulla, eivät valmistelleet asiaa avoimemmin. Kun asioista kerrotaan päättäjille avoimesti ja ajantasaisesti, epäilyksen siemen ei jää itämään. Nyt pienessä piirissä valmisteltu ja päätetty asia jättää epäilyksen varjon, vaikka asiassa on menetelty kaupungin johtosääntöjen mukaisesti.

Kaupungin talous ei hetkahda yhdestä ylikalliista selvitystyöstä, mutta Keravan miehelle maksettavalla summalla voitaisiin antaa noin 170 nuorelle 300 euron kesäseteli.   Sietää olla poikkeuksellisen vaikuttava selvitys!

Antti Aarnio
Liikunta- ja nuorisolautakunnan pj (sd)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane