torstaina, toukokuuta 26, 2016

Espoon johtajat palkkasivat oman kesätyöntekijän - palkka 10.000 € kuukaudessa

Espoon rahoitusjohtaja Ari Konttas palkkasi Keravan ex-kaupunginjohtajan määräaikaiseen tehtävään Espooseen toukokuun alussa (http://www.espoo.fi/fi-FI/Petri_Harkonen_Espooseen_maaraajaksi(90192)) . Kaupunginhallitukselle asiasta ei kerrottuja he kuulivat tästä jälkeenpäin, Helsingin sanomien jutusta.

Kun itse satuin kuulemaan, että Keravan konsultille maksetaan 10 000 € kuukaudessa, epämääräisestä työstä, niin pakko oli antaa kynän laulaa. Jos minä jotain inhoan, niin piiri pieni pyörii-mielikuvan antavia päätöksiä.

Tämä oli alunperin tarkoitettu mielipidekirjoitukseksi.


Espoon johtajat palkkasivat oman kesätyöntekijän

Johtamani liikunta- ja nuorisolautakunta päätti jakaa tänä kesänä 900 espoolaiselle nuorelle 300 € euron kesäsetelin kesätyöllistymistä varten.  Setelin avulla nuorilla on helpommat mahdollisuudet saada arvokasta kesätyökokemusta. Espoon johtajat kantoivat kortensa kekoon ja palkkasivat oman kesätyöntekijänsä, kun Keravan irtisanoutunut kaupunginjohtaja Härkönen palkattiin kesätöihin Espoon kaupungille reiluksi kolmeksi kuukaudeksi. Hänen työnkuvansa on epämääräinen; selvittää johtamisen kehittämistä. Tästä hänelle maksetaan vaatimatonta 10 000 euron kuukausipalkkaa.  Kunnon kesätyöntekijä on aina palkkansa ansainnut, mutta nyt Härkösen palkka vaikuttaa törkeän ylimitoitetulta.

Espoon poliittinen johto tuli yllätetyksi – taas kerran – kuin puun takaa. Poliittisilta päätöksentekijöiltä ei viitsitty kysyä saati edes informoida asiasta. Kaupunginjohtaja Mäkelä ja rahoitusjohtaja Konttas päättivät asiasta miesten kesken.  Älkööt poliitikot sekaantuko operatiiviseen johtamiseen! Ehkä tahtomattaan kaupunki vankisti jälleen sitä viime aikoina vahvistunutta kuvaa pienen päätöksentekijöiden piirin Espoosta. Tällaista kuvaa Espoosta en minä halua olla edistämässä.
En voi olla ihmettelemättä, miksi kaupunginjohtaja ja rahoitusjohtaja, jotka ovat nousseet tehtäväänsä nimenomaan valtuustokokemuksensa avulla, eivät valmistelleet asiaa avoimemmin. Kun asioista kerrotaan päättäjille avoimesti ja ajantasaisesti, epäilyksen siemen ei jää itämään. Nyt pienessä piirissä valmisteltu ja päätetty asia jättää epäilyksen varjon, vaikka asiassa on menetelty kaupungin johtosääntöjen mukaisesti.

Kaupungin talous ei hetkahda yhdestä ylikalliista selvitystyöstä, mutta Keravan miehelle maksettavalla summalla voitaisiin antaa noin 170 nuorelle 300 euron kesäseteli.   Sietää olla poikkeuksellisen vaikuttava selvitys!

Antti Aarnio
Liikunta- ja nuorisolautakunnan pj (sd)


Ei kommentteja: