maanantaina, syyskuuta 08, 2014

Suomenojan tyrskyt – osa III- Pentalan mökki


Viime viikolla HS teki jutun, jossa väitettiin kaupungin työntekijöiden käyttävän kahta kaupungin saarissa olevaa mökkiä omaan käyttöönsä.  

Asiaa tutkitaan ja niin pitääkin tutkia. Mutta sainpa toisenlaistakin viestiä. Pentalan saaressa - todella kauniissa saaressa - sijaitseva mökki on tosiaan kaupungin omistuksessa. Aikoinaan se oli liikuntatoimen käytössä, mutta 2000-luvun loppupuolella se siirtyi Espoon kaupungin tilakeskuksen hallinnointiin.

Espoon kaupungin tilakeskus vuokrasi mökin Suvisaariston osakaskunnalle ja Espoon kalastusalueelle. Vuokra on ilmeisesti 500 euroa kuussa eli 6 000 euroa vuodessa. 

Nämä kalastusalueet ovat kalastuksen paikallishallinnosta vastaavana tahona vastuussa kalastuksenvalvonnan järjestämisestä alueellaan, ja toimivat siten usein kalastuksenvalvojien tehtävänantajina. Osakaskunta/Espoon kalastusalue osoitti mökin lakisääteisten kalastuksenvalvojien käyttöön tukikohdaksi, siten että sinne voidaan myös takavarikoidut pyydykset varastoida.  Espoon poliisi ei kuulemma halua haisevia verkkoja Kilon asemalle.

Espoolla on Ely-keskuksen hyväksymiä kalastuksenvalvojia yhteensä viisi henkilöä ja ryhmän vetäjänä toimii Espoon kaupungin ulkoilupäällikkö Tapani  Kortelainen. Ainakin saamiemi tietojen mukaan mökki on kaikkien viiden valvojan yhteiskäytössä. Sitä kuinka paljon viisi valvojaa käyttävät mökkiä, eivät taitaa tietää kuin valvojat itse. 

Sisäisen tarkastuksen jälkeen voidaan sitten arvioida onko toimittu oikein. 2 kommenttia:

jarkko rahkonen kirjoitti...

Pitää hankkia mökin vuokrasopimus ja tositteet vuokramaksuista kalastuskunnalta.

Olen ollut vuosia sitten kalastuskunnan tilintarkastaja. Silloin kalastuskunnan yksityistilojen omistajilla oli huomauttamista suuromistajakaupunkia edustavan Kortelaisen toiminnasta.

Jarkko Rahkonen

Antti Aarnio kirjoitti...

Kyllä minä nyt sentään sen verran uskon kaupungin toimintaan, että tilakeskus on perinyt vuokrasopimuksen mukaisen vuokran vuokralaiselya.