tiistaina, lokakuuta 02, 2012

Hankintaan kaupungille lisää maata - halvempaa asumista espoolaisille!


Tämä on kolmas vaalitavoitteeni. Ensimmäinen on Terveysasemat kuntoon - lääkäreitä lisää!, toinen panostetaan lapsiin - satsataan kouluihin ja perheisiin


Hankitaan kaupungille lisää maata - halvempaa asumista espoolaisille!

Espoon väkiluku kasvaa vuodesta toiseen. Espooseen on rakennettava vuositasolla enemmän asuntoja kuin tähän asti on tehty. Vain siten meillä on mahdollisuus estää asumiskustannusten nousu kestämättömälle tasolle ja tarjota uusille espoolaisille kohtuuhintaista asumista.

Asuntopolitiikassa kaikki lähtee maapolitiikasta, siitä miten kaupunki hankkii maata ja kaavoittaa sen asuntoalueiksi. Espoon kaupunki on suosinut maankäyttösopimuksia, jolloin maanomistajien kanssa sovitaan alueiden käytöstä ja infrastruktuurin käytöstä.


  • Espoossa on pistettävä asuntopolitiikassa uusi vaihde päälle. Kaupungin on käytettävä kaikkia lain sallimia keinoja niin maanhankinnassa kuin jo kaavoitettujen tonttien saamisessa rakennustuotantoon. Kaupungilla on lain sallima oikeus pakkolunastaa maata, jos sopimuksiin ei muuten päästä. Keinoja on, mutta kokoomusjohtoisessa Espoossa ei ole haluttu suututtaa maanomistajia.
  • Espoon kaupungin on hankittava omistukseensa nykyistä enemmän espoolaista maata. Nyt kaupungin vähäinen maanomistus haittaa esimerkiksi sopivien tonttien löytämistä vanhusten palvelukeskuksille. 
  • Asuntopolitiikan on oltava monipuolista. Tarvitaan lisää kerros-, rivi- ja omakotitaloja. On rakennettava lisää vuokra-asuntoja eri puolille kaupunkia. Kaupungin on kaavoitettava riittävästi tontteja vuokra-asuntotuotantoa varten. Espoon asunnot Oy on saatava toimimaan asukasystävällisesti ja tehokkaasti.
  • Kaavoituksen yhteydessä on kiinnitettävä huomiota rakentamismääräyksiin ja pyrittävä näin alentamaan rakentamisen hintaa. Kaikkialla ei tarvitse olla luksusta. Vähennetään normeja ja nopeutetaan prosesseja, luodaan mahdollisuuksia rakentamisen hinnan alentamiseksi.
Kaupunkirakennetta on tiivistettävä ja luotava siten uusia mahdollisuuksia uudisrakennuksille vanhojen asuinalueiden keskelle. Asumme Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa, metropolialueella. Kaupunkimaista pöhinää syntyy vain kaupunkimaisessa ympäristössä.

Ei kommentteja: