lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Rötösherrajahti on tärkeä osa demokratiaamme. Päättäjillä ja ylimmillä virkamiehillä pitää olla moraalista selkärantaa toimia oikein, sillä he toimivat julkisissa tehtävissä, veronmaksajien varoin. Lauantain 18.11 Länsiväylä-lehdessä Kari Valtonen kirjoitti mustien autojen matkassa-palstallaan Espoon kaupunginjohtajan uudesta virka-autosta.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä saa kyydit uudella  Audi A8-autolla, kustannuksiltaan 135 000 euroa. Ei siinä mitään, vaikka vähempikin olisi varmaan riittänyt. Vertailun vuoksi eduskunnan puhemiesten Audit ovat 70 000 euron hintaluokassa. Mutta se mistä mieleni niin pahoitin oli se, että auton rekisterikilveksi hankittiin tuhannen euron kustannuksella ESP-72, joka kuulemma ilmoittaa, että Espoo ei ole ollut kauppala enää neljään vuosikymmeneen.

Siis voiko tämä olla totta? Onko tämä joku vitsi vai onko Espoon edustusautoon oikeasti hankittu joku saamarin ESP-72 rekkarit (joka ei kyllä avaudu yhtään kenellekään)? Ymmärrän, että joku nousukas tai puolihullu autoharrastaja hankkiin omat nimikkokilpensä, mutta että Espoon ykkösautoon hankitaan tuhannella eurolla jokin pellerekisterikilpi? En voi ymmärtää. Oksettavaa ökyilyä espoolaisten rahoilla.

Joku voi aiheellisesti kysyä, että mitä väliä on jollain tuhannen euron summalla satojen miljoonien joukossa. Mutta kysyppä siltä vanhukselta, toimeentuloasiakkaalta tai vammaiselta jonka 100 euron avustushakemus hylätään, koska määrärahat ovat tältä vuodelta lopussa tai koska Espoon toimintaohjeet eivät tälläista avustusta suosittele. Niihin ei ole rahaa, mutta saamarin rekisterikilpiin kyllä voidaan pistää tonni jos toinenkin. Minä olen itse lähes kolme vuotta ollut yksilöaisian jaoston puheenjohtajan vetämässä linjaa, jossa kuntalaisia kohdellaan tasa-arvoisesti ja toimintaohjeita noudatetaan. Tiedän mistä kirjoitan.

Se on moraalisesti niin penteleen väärin. En yhtään ihmettele, että kuntalaiset tuntevät välillä olevansa todella kaukana oman kuntansa asioista.

3 kommenttia:

Antti Aarnio kirjoitti...

Vähän siistityn version voi lukea keskiviikon 23.11 Länsiväylä-lehdestä. Mielipideosastolta.

Martti Tieaho kirjoitti...

Jokin aika sitten valtakunnallisen lehden (olikohan se iltapäivälehti) sisuksissa oli autoliite, jossa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä poseerasi pikku-pikku sähköauton kanssa. Siinä kerrottiin, että Espoo on edelläkävijä.---Niinpä, otinhan minäkin jo noin neljä vuotta sitten työsuhdeautokseni hybridin ja sillä tiellä ollaan.---Mutta, mutta, mitä uskoa, millä välineellä Jukka pörhältää?

Kaupunkilainen v:sta -67 kirjoitti...

Se 1000,- E on pieni raha siihen verrattuna, mitä tässä kapungissa tuhlataan, mm. sosiaali- ja terveystoimen pelleilyyn. Tietotekniikkaprojektit on tuhoon tuomittuja. Paljonko maksoi Orkidean suunnittelu? Olet itsekin lautakunnassa. Summa lienee 8 milj. E ja koko suunnitelma sitten haudattiin kaikessa hiljaisuudessa ja Jorvin yhteyteen rakennetaan lisää sekä kustannuksia.