perjantaina, huhtikuuta 17, 2009

Demokratian rappio

Espoon sosiaali- ja terveystoimen säästöjä käsittelyssä tapahtui jälleen uusi käänne. HS:n mukaan Espoon kaupunginhallitus käyttää oto-oikeuttaan ja aikoo päättää säästöistä sosiaali- ja terveyslautakunnan sijasta. Ihmeellistä toimintaa!

Tiistaina sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä vain osan säästöistä ja jätti loppuosan virkamiehille valmisteltavaksi. Lautakunnan kokoomuslaiset jäsenet olisivat hyväksyneet virkamiesten esityksen sellaisenaan, kaikki muut edustajat eli enemmistö lautakunnasta kuitenkin katsoi, että se ei hyväksy osaa virkamiesten esityksistä. Kyse ei ollut siitä, ettei enemmistö ymmärtäisi valtuuston päätösten velvoittavan myös sosiaali- ja terveyslautakuntaa. Lautakunnan enemmistö halusi muuttaa esitystä osittain ja tämän takia osa siitä palautettiin.

Lautakunnan enemmistö olisi siis halunnut käyttää sitä priorisointimahdollisuutta, josta kaupunginhallituksen puheenjohtaja lehdessä puhuu. Mitä järkeä on lautakunnalla päätöksenteossa, jos se vain aina siunaa virkamiesten tekemät esitykset? Jos lautakunta toimii toisin, kaupunginhallitus näyttää ottavan asiankäsittelyyn. Kaupunginhallituksen edustaja olisi edes voinut tulla lautakunnan kokoukseen seuraamaan keskustelua ja kertomaan kaupunginhallituksen kannan. Eipä tullut.

Näyttää, että tässä tapauksessa Espoon kokoomus haluaa vain näyttää kuka kaupungissa oikeasti määrää.

Ei kommentteja: