Siirry pääsisältöön

Tällä hetkellä hienointa on retkiluistelu


Opiskeluvuosina Turussa näin muutaman kerran retkiluistejoita Aurajoella, ihmettelin mitä touhua se tuo on. Siirryttäni pääkaupunkiseudulle päätin aloittaa retkiluisteluharrastuksen. Yhtenä keväänä, lumet sulivat Helsingin edustajalta, mutta pakkaset iskivät vielä. Kruunuvuorenselkä jäätyi peilikirkkaaksi ja minä pääsin ensimmäistä kertaa nauttimaan luistelusta merenpäällä. Seuraavana syksynä liityin Suomen retkiluisteijoihin, kävin alkeiskurssin ja hankin tarvittavat varusteet. Se oli talvi ennen lapsia, joten luistelureissuja oli mahdollista tehdä nykyistä useammin. Sinä talvena pääsin nauttimaan Villingin edustan jäistä, Tuusulanjärven yöreissusta ja muutamista muista reissuista. Parina viime talvena jäät ovat olleet surkeita, en ole juuri päässyt retkiluistelemaan. Mutta nyt retkiluistelutilanne näyttää hyvältä.

Kävin sunnuntaina luistelemassa Nuuksion Pitkäjärjvellä ja tänään aamulla Bodom-järvellä. Vastoin kaikkia opppeja olin yksin, mutta paikalla oli toki muita luistelijoita. Oli aivan mahtavaa! Toivottavasti ehdin viikonloppuna vielä luistelemaan Suvisaaristoon ensimmäistä kertaa. Sinne en uskalla lähteä yksin, sillä en tunne paikkoja. Retkiluistelijat järjestävät retkiä, johon seuran jäsenet saavat osallistua, joten peukut pystyyn, että viikonloppuna seuran retki suuntautuisi Suvisaariston suuntaan.

Kuvassa olemme lasten kanssa Lumijoenselällä viime viikolla. Pakkasta oli -15. Karua ja komeaa maisemaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v