Siirry pääsisältöön

Nuijalle käyttöä

Lauantaina Espoon demarien edustajisto päätti luottamuspaikkajaosta. Minä tulen istumaan seuraavat neljä Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa, toimien samalla lautakunnan alaisen yksilöjaoston puheenjohtajana. Olen tyytyväinen ja kiitollinen saamastani luottamuksesta.

Toivon mukaan lautakuntatyö ei ole pelkkää istumista, vaan asioihin pystyy todella vaikuttamaan. Meitä demareita on vain kaksi kyseisessä lautakunnassa, puheenjohtajana toimiva Johanna Värmälä ja minä. Yksilöasiainjaosto taas käsittelee kuntalaisten valituksia esimerkiksi toimeentulotukiasioissa ja ilmeisesti myös päivähoitopaikka-asioissa. Oletan, että tämän jaoston asiat eivät ole niitä mukavampia, kun kyseessä ovat valitusasiat, mutta sittenpä nähdään.

Odotan mielenkiinnolla lautakuntatyön käynnistymistä. Olen ollut työssäni koko ajan jossain määrin tekemisessä terveyspolitiikan kanssa ja opettanut miten ammattiosastojen pitäisi vaikuttaa kuntien terveyspolitiikkaan lautakuntien kautta, ja nyt istun sitten itse lautakunnassa. Mielenkiintoista.

Linjauksista lisää myöhemmin. Tätä en ainakaan kannata.

Ainoa asia, joka minua hieman huolettaa, on työn, perhe-elämän ja luottamushenkilötoiminnan yhdistäminen. Pienet lapseni tarvitsevat myös isää arkeensa, joten joka ilta en voi olla menossa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Onneksi olkoon Antti valinnasta tärkeään paikkaan!

Sosiaalipolitiikan tekeminen on siinä suhteessa mielekästä puuhaa Suomessa, että se on hyvin keskeisellä sijalla yhteiskuntapolitiikassa. Aihealuetta on myös tutkittu valtavasti, eikä siten tarvitse toimia sokkona päätöksentekotilanteissa, vaan perehtymällä voi päästä vainka kuinka syvälle asioissa ja pitkälle asioiden hoidossa. ;-)

Tällainen linkki voi myös olla hyödyksi tulevassa tehtävässä:
http://capsicumguys.com/~hyva/

Hattua nostavin terveisin,
Mika Helander
Kunnallisjärjestön pj.
Antti Aarnio sanoi…
Aamun demarissa oli juttua Espoon valinnoista. Mika Helander totesi lehdessä, että "Positiivinen tulos oli esimerkiksi nuoren STTK:n ekonomistin ja Espoossa uuden tulokkaan Antti Aarnion nouseminen varavaltuutettuna sosiaali- ja terveyslautakuntaan." Mukavaltahan se tuntui, en kiellä.

Vaikka ei 34-vuotias ole enää niin nuori. Ensi vaaleissa ei voi enää ratsastaa nuoruudella.

ps, oli muuten ihan hyvä valtuustoryhmän kokous eilen. Minusta tunnelma ja keskustelu oli rakentavaa. Lopun missasin, kun piti mennä pelaamaan jääkiekkoa. Tuli muuten turpaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v