maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Teema I: Turvataan Espoon vahva talous

Espoon taloudellinen tila on hyvä ja on kehittynyt myönteisesti viime vuosina. Vahva talous mahdollistaa palveluiden laadun ja määrän parantamisen. Katseet pitää kääntää tulevaisuuteen: miten varmistamme sen, että Espoon talous on vahva tulevaisuudessa?
Antin teesit:

  • Lisää leveyttä Espoon elinkeinoelämään.
    Espoon pitää pyrkiä tehokkaalla elinkeinopolitiikalla lisäämään työpaikkojen määrää Espoossa. Nyt suurin osa työpaikoista keskittyy Länsiväylän, Turunväylän, Kehä I ja II:sen välille. Työpaikkoja tulee saada lisää rantaradan varrelle ja erityisesti sen asemien varrelle. Toinen kehityskohde on länsimetro: tehdään metroasemien ympäristöstä houkuttelevia sijaintipaikkoja erityisesti ICT-alan yrityksille.

  • Tehokkaalla kaavoituksella lisää asuntoja
    Asuntojen tarjonta ratkaisee menestyksen kilpailussa pääkaupunkiseudun asukkaista. Yritykset sijoittuvat Espooseen helpommin, jos sen henkilöstölle on tarjolla kohtuuhintaisia vuokra- ja omistusasuntoja. Tarvitsemme erityisesti vuokra-asuntoja Espooseen, jotta myös usein matalapalkkaiset palvelualojen työntekijät löytävät Espoosta oman kodin. Espoon kaavoittamispolitiikka ei ole onnistunutta, sillä vuodesta 2003 lähtien Espooseen on valmistunut vuosi vuodelta vähemmän asuntoja.

  • Espoosta Suomen paras työnantaja
    Espoon kaupungin menoista vievät henkilöstömenot noin puolet. Kaupungin hyvällä henkilöstöpolitiikalla on merkitystä kuntalaistenkin kannalta. Hyvinvoiva ja tyytyväinen henkilöstö on tuottavan ja laadukkaan työn tae. Tehdään Espoosta Suomen paras työnantaja!

Ei kommentteja: