Siirry pääsisältöön

Espoo tarvitsee uuden jätevedenpuhdistamon

Tästä olemme kaikki yhtä mieltä: Suomenojan jätevedenpuhdistamo pitää uusia lisääntyneen jätevesimäärän ja kiristyneiden säännösten takia. Mutta mihin uusi puhdistamo sijoitetaan? Olen lukemassa Espoon veden ympäristöselvitystä ja lukemani perusteella vain kaksi vaihtoehtoa on järkevä toteuttaa: Sammalvuori tai Suomenoja.

Suomenojan jätevedenpuhdistamon tilalle mahtuisi uusi asuinalue, mutta minulle on epäselvää, miten hyvin alue sopii rakentamiseen. On puhuttu, että rakennuspohja on huonoa ja rakentaminen on kallista. Mutta alue on vähän liian hyvällä paikalla hukattavaksi, meren rannalla tulevan metroyhteyden varrella. Ei tuollaisia alueita liikene enää paljon asuinrakentamiseen. Helsingin Arabianrantaan rakennettiin entiselle teollisuusalueelle (ja kaatopaikka-alueelle) hieno alue, jossa ihmiset viihtyvät. Miksi emme Espoossa pystyisi samaan? Mutta entä se Fortumin voimala, onko se häipymässä?

Olen lukemani tiedon perusteella melko vakuuttunut, että mahdollisen kalliopuhdistamon paikka on Sammalvuoressa. Sen sijainti on paras ja sen luontovaikutukset ovat vähäisimmät. Puhdistamon välittömässä läheisyydessä ei ole asuinrakennuksia ja puhdistamon tulo säilyttäisi kuitenkin Sammalvuoren virkistysalueena. Asukkaat pelkäävät jätevedenpuhdistamoa, mutta ovatko pelot vähän ylimitoutettuja?

Jos Suomenojalle pystytään rakentamaan asuntoja , kalliopuhdistamo tulee rakentaa Sammalvuoreen. En lyö kantaani kuitenkaan vielä kiinni, koska minulla ei ole tarkempaa tietoa Suomenojan suunnitelmista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane