Siirry pääsisältöön

Demokratiaa edistämään

Espoon Suvelassa järjestetään kyläjuhlat lauantaina 28.9. Tapahtuma on osa kaupungin 550-juhlavuoden tapahtumia.

Meidän paikallisyhdistyksemme Keski-Espoon demarit on haluakas osallistumaan juhliin varaamalla pöytäpaikan muiden järjestöjen tapaan. Voisimme vaikka järjestää arvonnan tai esitellä toimintaa. Näyttää, että olemme olemassa.

Järjestäjätaholta ilmoitettiin, että emme ole tervetulleita, koska olemme poliittinen toimija.

Onko puolueiden toiminta jotenkin vaarallista lasten kehitysten kannalta, kun puolueita ei uskalleta päästää mukaan perhejuhlaan? Voihan kyläjuhla olla hauskakin, vaikka siellä on puolueita paikalla :)

Lokakuussa 2008 järjestetään kunnallisvaalit, ja pelkona on, että äänestysprosentti laskee entisestään. Suvelan alueella äänestetään laiskasti, siellä on yksi matalimmista äänetysprosenteista Espoossa. Espoon kaupungin, järjestöjen ja kirkon pitäisi erityisesti tänä vuonna edistää demokratian toteutumista ja tarjota mahdollisuus puolueille esitellä kuntalaisille tavoitteitansa ja toimintaansa. Kaikkien etu on se, että Suvelassakin äänestysprosentti saataisiin korkeammaksi ja ihmiset kiinnostuisivat alueensa asioista. Tämä loisi Suvelaankin sitä kylähenkeä, jota kyläjuhlalla tavoitellaan.

Kielteinen päätös on sitä paitsi täysin vastoin Espoon kaupungin arvoja.
Espoon arvot
Asukas- ja asiakaslähtöisyys
Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo
Luovuus ja innovatiivisuus
Kumppanuus ja yhteisöllisyys
Tuloksellisuus ja vaikuttavuus
Kestävä kehitys

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane