tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Demokratiaa edistämään

Espoon Suvelassa järjestetään kyläjuhlat lauantaina 28.9. Tapahtuma on osa kaupungin 550-juhlavuoden tapahtumia.

Meidän paikallisyhdistyksemme Keski-Espoon demarit on haluakas osallistumaan juhliin varaamalla pöytäpaikan muiden järjestöjen tapaan. Voisimme vaikka järjestää arvonnan tai esitellä toimintaa. Näyttää, että olemme olemassa.

Järjestäjätaholta ilmoitettiin, että emme ole tervetulleita, koska olemme poliittinen toimija.

Onko puolueiden toiminta jotenkin vaarallista lasten kehitysten kannalta, kun puolueita ei uskalleta päästää mukaan perhejuhlaan? Voihan kyläjuhla olla hauskakin, vaikka siellä on puolueita paikalla :)

Lokakuussa 2008 järjestetään kunnallisvaalit, ja pelkona on, että äänestysprosentti laskee entisestään. Suvelan alueella äänestetään laiskasti, siellä on yksi matalimmista äänetysprosenteista Espoossa. Espoon kaupungin, järjestöjen ja kirkon pitäisi erityisesti tänä vuonna edistää demokratian toteutumista ja tarjota mahdollisuus puolueille esitellä kuntalaisille tavoitteitansa ja toimintaansa. Kaikkien etu on se, että Suvelassakin äänestysprosentti saataisiin korkeammaksi ja ihmiset kiinnostuisivat alueensa asioista. Tämä loisi Suvelaankin sitä kylähenkeä, jota kyläjuhlalla tavoitellaan.

Kielteinen päätös on sitä paitsi täysin vastoin Espoon kaupungin arvoja.
Espoon arvot
Asukas- ja asiakaslähtöisyys
Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo
Luovuus ja innovatiivisuus
Kumppanuus ja yhteisöllisyys
Tuloksellisuus ja vaikuttavuus
Kestävä kehitys

Ei kommentteja: