perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Ei hätiköidä Espoon sähkörahaston kanssa

Maailmanlaajuinen pörssikurssien sukellus näkyy Espoon sähkörahaston tuotossa. Kuten Hesari uutisoi, kurssilasku on syönyt miljoonia. Melkoisia fakiireita pitäisi salkunhoitajien olla, että tänä vuonna olisi päästy plussalle.

Espoon sähkön myynti oli jälkikäteen katsottuna täydellistä typeryyttä, mutta tehty mikä tehty. Nyt ei pidä kuitenkaan hätääntyä rahaston puolentoista vuoden kokemuksista ja muuttaa sijoitusstrategiaa. Jokainen piensijoittaja tietää, että kurssit menevät ylös ja alas. Malttia siis.

En pidä järkevänä Espoon demareiden kunnallisjärjestön ehdotusta, että rahastojen varat tulisi ohjattava korkosijoituksiin, raakamaan hankintaan sekä pääomatukena vuokra-asuntojen rakentamiseen. Vuonna 2012 asioita tarkastellaan uudelleen ja silloin rahastojen varojen uudelleen allokointia pitää tarkastella uudelleen, mutta ei nyt.

Jos kansalaiset haluavat pistää päättäjät poliittiseen vastuuseen, se on helppoa: äänestätte uudet valtuutetut tilalle. Tässä on yksi uusi ehdokas tarjolla.

2 kommenttia:

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Aiheesta käydään keskustelua myös Hesarin sivuilla. Kävin sielläkin kirjoittamassa, että suurin möhläys tehtiin silloin, kun myytiin osa E.ON:lle uskoen kumppanuuteen. Itse olin silloinkin valtuustossa ja ryhmässä, joka tuota ratkaisua vastusti. Valta ei vain riittänyt estämään virhettä.

Vuodenvaihteessa 2005/2006 saimme selville, että E.ON oli pettänyt meidät ja tehtynyt diilin Fortumin kanssa. Jos emme olisi silloin myyneet, olisimme olleet kimurantissa oikeusprosessissa. Ehkä se olisi pitänyt katsoa, ehkä ei. Jäkikäteen päätöksiä on helpompi tehdä.

Kiitos muuten toimenpidearviosta tähän hetkeen. Rahastojen tilasta keskustellaan KH:ssa piakkoin.

Antti Aarnio kirjoitti...

Huomasin päivällä, että Hesarin blogiin ilmestyi toimittajan kirjoitus ja ajattelin, että kohta tulee paljon kommentteja.

Luin huvikseni Espoon kaupunginvaltuuston pöytäkirjoista, siitä alkuperäisesta myyntipäätöksestä vuodelta 2002 (vai oliko se 2003). Aika monimutkainen juttu, kaikkine vaihtoehtoineen. Kun kaiken lisäksi E.ON kusetti Espoota, niin sotku oli melkoinen. Muistaakseni siitä, että yritys kusetti kaupunkia, ei noussut mediassa edes suurta haloota. Voin toki muistaa väärin.