Siirry pääsisältöön

Tullaan, tullaan

Kirjoittelu on ollut viime aikoina todella vähäistä. Lomareissu vei osansa, sitten tuli sairasteltua. Minuun iski ensimmäistä kertaa elämässä jokin influenssa-virus. Kuumetta ja flunssaa riitti useaksi päiväksi, toipuminen vei viikon.

Nykyisin suurinta hupiani on odottaa Länsiväylä-lehden uusinta numeroa ja siinä olevia mielipidekirjoituksia. Sunankaari jaksaa puhuttaa ja ilokseni olen huomannut, että kannattajatkin ovat heränneet ja puolustavat tiehanketta. Kunhan päättäjät (kaupunginsuunnitelulautakunta) käsittelisi asian ja tiehanke saataisiin eteenpäin.

Olen tehnyt noin kuukauden verran keräysprojektia. Olen pistänyt isommat muoviroskat (tyhjät laatikot, viilipurkit, jne.) talteen. Aion viedä ne johonkin energiajätteen keräyslaatikkoon, kunhan saan selville lähimmän paikan sijainnin. Meidänkin perheeltä kertyy uskomaton määrä muovitavaraa pelkästään ruokapakkauksista, vaikka emme liiemmin eineksiä käytäkkään. Tuntuu järjettömältä, että tätä jätettä ei hyödynnetä (polteta), vaan se jää makaamaan kaatopaikan syövereihin. Nyt energiajätteen kierrättäminen on tehty niin hankalaksi, että saa olla todella innostunut jaksaakseen kerätä ja toimittaa muoviroskat eteenpäin. Pitäisikö siis lisätä jäteenpolttolaitoksia? Pitää ottaa asiasta selvää.

Kommentit

Nimetön sanoi…
Attention! See Please Here

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane