Siirry pääsisältöön

Tullaan, tullaan

Kirjoittelu on ollut viime aikoina todella vähäistä. Lomareissu vei osansa, sitten tuli sairasteltua. Minuun iski ensimmäistä kertaa elämässä jokin influenssa-virus. Kuumetta ja flunssaa riitti useaksi päiväksi, toipuminen vei viikon.

Nykyisin suurinta hupiani on odottaa Länsiväylä-lehden uusinta numeroa ja siinä olevia mielipidekirjoituksia. Sunankaari jaksaa puhuttaa ja ilokseni olen huomannut, että kannattajatkin ovat heränneet ja puolustavat tiehanketta. Kunhan päättäjät (kaupunginsuunnitelulautakunta) käsittelisi asian ja tiehanke saataisiin eteenpäin.

Olen tehnyt noin kuukauden verran keräysprojektia. Olen pistänyt isommat muoviroskat (tyhjät laatikot, viilipurkit, jne.) talteen. Aion viedä ne johonkin energiajätteen keräyslaatikkoon, kunhan saan selville lähimmän paikan sijainnin. Meidänkin perheeltä kertyy uskomaton määrä muovitavaraa pelkästään ruokapakkauksista, vaikka emme liiemmin eineksiä käytäkkään. Tuntuu järjettömältä, että tätä jätettä ei hyödynnetä (polteta), vaan se jää makaamaan kaatopaikan syövereihin. Nyt energiajätteen kierrättäminen on tehty niin hankalaksi, että saa olla todella innostunut jaksaakseen kerätä ja toimittaa muoviroskat eteenpäin. Pitäisikö siis lisätä jäteenpolttolaitoksia? Pitää ottaa asiasta selvää.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Attention! See Please Here

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v