Siirry pääsisältöön

Jaana Leppäkorpi puoluekokousedustajaksi

Äänestän ensimmäistä kertaa puoluekokousehdokkaista. Espoo-Kauniainen alueelta valitaan seitsemän edustajaa. Ensimmäiselle sijalle laitoin Jaana Leppäkorven. Muille sijoille kirjoitin sellaisten ehdokkaiden numerot, jotka ovat alle 40 vuotiaita.

Vaaliyhtymä II, Espoo - Kauniainen listalla on 32 ehdokasta. Heistä 14 on yli 60-vuotiaita! Jos puolueeseen halutaan uutta linjaa, niin nuorennusleikkaus on tarpeen. Ei tässä sentään olla eläkeläisliiton hallitusta valitsemassa.

Mitähän Sunankaaren jatkeelle kuuluu?Tuomarila-seuran sivuilta huomasin, että lautakunnat olivat vierailleet maastossa Tuomarila-seuran kutsumana. Kävivätköhän lautakunnan jäsenet Sunan puolella katsomassa kuinka kaunis on 156- bussin päätepysäkin ympäristö. Se on ihan joutomaan näköinen.

Mutta huolet ja murheet ei kauaa paina, sillä huomenna alkaa odotettu hiihtoloma ja matka jatkuu kohti pohjoisen hankia. Toivottavasti olkapääni kestää hiihtelyn. Soronoo.

Kommentit

Kiitos luottamuksesta ja tuesta!

Tekninen lautakunta hyväksyi viikolla äänin 10 -2 Sunankaaren suunnitelmat tuon maastikäynnin jälkeen.

Hyvää lomaa ja matkaa!
Anonyymi sanoi…
This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.
Anonyymi sanoi…
SECURITY CENTER: Look Please Here

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v