sunnuntaina, joulukuuta 30, 2007

Uskomatonta roskaa

Nimittäin Jarkko Tontin kirjoitus sunnuntain hesarissa 30.12.

Okei - otetaan vähän takaisin: osa kirjoituksesta oli sellaista puppua että oksat pois. En ymmärrä, miksi vihreille suhde ay-liikkeeseen on niin pirun vaikea. Ajatukset, joita Tontti kirjoitti, ovat ilmeisen yleisiä vihreiden piirissä: SAK on saatanasta, ja hoitelee vain eliittiduunarien asioita. Vaikka olenkin toimihenkilöliikkeen mies, niin en voi ymmärtää sitä antipatian määrää, mikä SAK:hon kohdistuu. Ihan kuin se nyt olisi SAK (tai ay-liikkeen yleisesti) vika, että apurahansaajien asema on niin huono. Kyllä tutkijoillakin olisi syytä katsoa peiliin: omista oikeuksista ei yleensä osata pitää kiinni, eikä ay-liikkeeseen uskota, koska sehän on niitä kommarien juttuja.

Ja se Tontin kulunut vertaus hoitajien ja paperimiesten palkoista: säälittävän surkeaa.

No,Tontin kirjoitus maataloudesta oli hyvä, itsellekin tuli uutta tietoa. Hänen kirkkoaan ja uskontoaan koskevista asioista olen kyllä eri mieltä, mutta minä olenkin kirkonmies (mitä se tarkoittaneekaan).

Vihreillä on eliittipuolueen leima ja ainakin minun silmissäni Tontin kirjoitus vahvisti tätä leimaa. Onneksi liityin demareihin, joissa arvopohja kokoaa ihmisiä yhteiskuntaluokasta riippumatta. (Onkohan se todellisuudessakin näin, miettii epäilevä Tuomas).

Ei kommentteja: