Siirry pääsisältöön

Uskomatonta roskaa

Nimittäin Jarkko Tontin kirjoitus sunnuntain hesarissa 30.12.

Okei - otetaan vähän takaisin: osa kirjoituksesta oli sellaista puppua että oksat pois. En ymmärrä, miksi vihreille suhde ay-liikkeeseen on niin pirun vaikea. Ajatukset, joita Tontti kirjoitti, ovat ilmeisen yleisiä vihreiden piirissä: SAK on saatanasta, ja hoitelee vain eliittiduunarien asioita. Vaikka olenkin toimihenkilöliikkeen mies, niin en voi ymmärtää sitä antipatian määrää, mikä SAK:hon kohdistuu. Ihan kuin se nyt olisi SAK (tai ay-liikkeen yleisesti) vika, että apurahansaajien asema on niin huono. Kyllä tutkijoillakin olisi syytä katsoa peiliin: omista oikeuksista ei yleensä osata pitää kiinni, eikä ay-liikkeeseen uskota, koska sehän on niitä kommarien juttuja.

Ja se Tontin kulunut vertaus hoitajien ja paperimiesten palkoista: säälittävän surkeaa.

No,Tontin kirjoitus maataloudesta oli hyvä, itsellekin tuli uutta tietoa. Hänen kirkkoaan ja uskontoaan koskevista asioista olen kyllä eri mieltä, mutta minä olenkin kirkonmies (mitä se tarkoittaneekaan).

Vihreillä on eliittipuolueen leima ja ainakin minun silmissäni Tontin kirjoitus vahvisti tätä leimaa. Onneksi liityin demareihin, joissa arvopohja kokoaa ihmisiä yhteiskuntaluokasta riippumatta. (Onkohan se todellisuudessakin näin, miettii epäilevä Tuomas).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v