maanantaina, helmikuuta 06, 2023

Högnäs nähtäville, Malminportti palautettiin uudelleen valmisteltavaksi

Kaupsu kokousti jälleen viime keskiviikkona 1.2.2023.
Esityslistalle oli vain muutama päätösasia, mutta kokous venyisi silti. Tämä johtui siitä, että meille info asioina esitetyt Tapiolan suunnitelmat herättivät keskustelua. Tapiolan kaavasuunnitelmat herättävät tunteita puolesta ja vastaan.
Päätösasioina hyväksyttiin kaupunkisuunnittelun työohjelma vuodelle 2023. Työohjelma sisältää suuraluettain ne kaavat, joita virkamiehet ovat valmistelemassa. Se on minusta enemmän infopaketti, kuin kaupunkisuunnittelua ohjaava työohjelma.
Mutta lautakunnassa on selvää tahtoa puuttua yksittäisten kaavojen käsittelyyn; niiden käsittelyn edistämiseen tai joidenkin kaavojen poistamiseen ohjelmasta. Nykyinen toimintatapa ei ole toimiva, jos lautakunnalle halutaan antaa enemmän roolia vaikuttaa kaavojen käsittelyjärjestykseen (virkamiesten työskentelyyn), niin sille pitäisi luoda toimivampi prosessi. Asiohin pitäisi ottaa kantaa ajoissa, jo syksyllä. En kuitenkaan ole varma, että kannattaako näin tehdä.
Joka tapauksessa työohjelma hyväksyttiin pienin muutoksin, lautakunta hyväksyi kehoituksen jossa kiinnitettiin huomiota siihen, että POKEn nyt edetessä, pientalojen kaavoitukseen Pohjois-Espoossa on lisättävä resursseja.
Merkittävä muutos oli se, että lautakunta hyväksyi Puolarintien tunnelin poistamisen työohjelmasta. Tätä kehoitti jopa KH:n puheenjohtaja Vuornos. Puolarintien (järjettömältä) tunnelilta valtuusto poisti valmistelumäärärahat, joten hanke poistettiin myös meidän työohjelmasta. Toivottavasti unohtuu jonnekin pöytälaatikkoon lopullisesti.
Högnäsin pitkään valmisteltu kaavaehdotus asetettiin nähtäville mielipiteiden antamista varten.


Malminportin asemakaavaehdotus ( Niittykumpu, aivan Länsiväylän vieressä) palautettiin uudelleen valmisteltavaksi ohjeistuksen kera. Paikka on surkea asumiselle, liikennemelu ja -saasteet aiheuttavat ongelmia. Katsotaan paraneeko ehdotus uudelleen valmistelun kautta.
Lopuksi hylättiin vielä yksi oikaisuvaatimus maisematyölupaan liittyen (puiden kaataminen). Kaupunki ei anna lupaa kiinteistönomistajalle kaataa kaikkia, vaan vain osan puista. Joku lautakunnan jäsen totesi osuvasti, että kun asukkaat hakevat lupaa kaataa puita, niin ne ovat aina huonokuntoisia, vaikka todellisuudessa kyse voi olla ihan muista syistä.
Tarkempaa tietoa janoavat löytävät pöytäkirjan kaupungin sivuilta.

Ei kommentteja: