Helsingin sanomat julkisti mielenkiintoisen selvityksen kuntavaaliehdokkaiden kytkennöistä. Kokoomuksen ehdokkailla on eniten kytkentöjä yrityksiin, mutta vahvimmat yritykset ovat sosiaalidemokraattien hallinnassa. Eli kannattaa miettiä, mitä puoluetta äänestää. Mielikuvat eivät aina vastaa todellisuutta!
Vaalikeskusteluissa on tosi vähän puhuttu kaupunkien talouskehityksestä ja se hämmästyttää minua. On kaiken hyvinvoinnin perusta, miten kaupungit menestyvät. Espoolaisen kannalta on olennaista, miten vahvistamme Espoon kaupungin menestystä tulevaisuudessa. Säästämällä yksikään maa tai kaupunki ei ole pystynyt nousemaan kukoistukseen.
Kaupungin menestys ei synny tyhjästä, sitä pitää edistää voimakkaasti. Millaisia oppilaitoksia kunnassa on? Onko niitä riittävästi? Toimiiko oppilaitosten ja kaupungin välinen yhteistyö hyvin? Esimerkiksi näitä kysymyksiä on pohdittava koko ajan.
Päättäjillä pitää olla näkemystä siitä mihin suuntaan Espoota kehitetään. Nyt Espoo on valinnut kahden käytävän taktiikan elinkeinopolitiikassaan. Yrityksiä ja työpaikkoja pyritään lisäämään kahden kasvukäytävän varrelle. Toinen käytävä kulkee Länsimetron ja toinen kaupunkiradan (Leppävaara-Kauklahti) varrella.
Länsimetron käytävän varrella on noin 49 000 yritystyöpaikkaa ja kaupunkiradan puolestaan 37 000. Kaikesta hehkutuksesta huolimatta länsimetron käytävän varrella olevien työpaikkojen määrä on yhä alhaisemmalla tasolla kuin vuonna 2008. Metro ei vielä kulje, mutta toistaiseksi työpaikkoja ei ole syntynyt odotetusti. Kaupunkiradan kehityskäytävällä työpaikkojen määrä on kasvanut ainoastaan hieman.
Mitä yritän sanoa? Sitä, että Espoon on satsattava todella paljon sellaiseen työhön, joka houkuttelee ja luo mahdollisuuksia yrityksille. Aalto-yliopiston start up-pöhinään, kauppakeskusten elinvoiman lisäämiseen ja liikenneyhteyksien parantamiseen. Muun muassa.
On pakko ymmärtää, että Helsingin seudun pitää tehdä enemmän yhteistyötä. Pääkaupunkiseutu on niin pieni alue kansainvälisesti, että voimia on yhdistettävä paljon enemmän. Maakuntauudistuksen myötä pääkaupunkiseudun kunnat, ainakin suunnitelmien mukaan, alkavat tehdä enemmän yhteistyötä. Se on aivan oikea suunta.
Hyvinvointia luodaan rahalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti