sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2017

Espoon keskus ei saa jäädä heitteille

Olen tyytyväinen Espoon keskuksen asukas. Viihdyn hyvin aliarvostetulla asuinalueellamme, mutta haluan kehittää keskustamme eteenpäin. En salli sitä, että Espoon keskus jää muiden aluekeskusten varjoon tulevaisuudessa.

Tapiola uudistuu vihdoin metron myötä, Leppävaara taas kasvaa Sellon ympärille, Matinkylään metro toi jo Ison omenan laajennuksen ja Espoonlahti saa tulevaisuudessa uuden Lippulaiva-kauppakeskuksen.  Viidestä aluekeskuksesta neljässä tapahtuu paljon, Espoon keskuksessa taas aivan liian vähän. Alue uhkaa jäädä paitsioon.

Tosiasiaa ei pidä jäädä surkuttelemaan, vaan toimia. Tärkeintä on edistää kaupunkiradan jatkamista Leppävaarasta Espoon keskukseen asti. Näin liikenneyhteydet keskukseen paranevat ja radanvarsi muodostuu yhä houkuttelevammaksi paikaksi yrityksille ja asukkaille. Mitä houkuttelevampi ja potentiaalisempi alue on, sitä enemmän se kiinnostaa tulevaisuudessa.  Tarvitaan myös uusia liikenneväyliä. Kauan odotettu Espoonväylä on rakennettava, keskuspuistoa mahdollisimman vähän vaurioittaen.

Espoon suosituin lukio sijaitsee Espoon keskuksessa ja vieressä on Omnian iso kampus. Nuoriso opiskelee mielellään Espoon keskuksessa, mutta ehkä alueesta voidaan luoda vielä merkittävämpi Länsi-Espoon koulutuskeskus. Hyödynnetään Espoon vanhinta kulttuuriympäristöä vielä enemmän! Pitäköön tapiolalaiset Silkkiniittynsä, luodaan meidän jokimaisemasta vielä upeampi keidas.

Tärkeää on vihdoin päättää ikuisuuskysymykseksi nousseen kaupungintalon kohtalo, joko vanha talo säilyttäen tai uusi rakentaen. Vuosikausien odottelusta on päästävä eteenpäin ja rakentamaan uutta tulevaisuutta alueelle. Radan eteläpuolella pitää edistää Suviniityn alueen rakentumista, jotta kauppakeskusten läheisyyteen saadaan uusia asukkaita, elämää ja enemmän kaupallisia palveluita. On luotava viihtyisää ympäristöä ja monipuolista asuntotarjontaa. Ennen kaikkea päättäjiksi on valittava ihmisiä, jotka haluavat kehittää Espoon keskuksen aluetta.

Antti Aarnio
Liikunta- ja nuorisolautakunnan pj (sd)
Kuntavaaliehdokas (kirjoitus julkaistu Länsiväylä-lehdessä 5.4.2017) Ei kommentteja: