Siirry pääsisältöön

Johan tälle nauraa liikuntapomokin: Espoossa hiihdetään ensi talvena valaistulla ladulla vaikka läpi yön

Viime viikolla Espoon liikunta-ja nuorisolautakunta päätti muun muassa, että Oittaalle tulee Espon ensimmäinen yölatu
Helsingin Sanomien toimittaja soitti ja meillä oli hauska juttutuokio. Jos haastattelut olisivat aina yhtä mukavia hetkiä, niin elämä olisi yhtä juhlaa.  Jutusta tuli kiva, ohessa nettiversio ja keskellä painetussa lehdessä ollut
Talvella hiihtämään :) 
Johan tälle nauraa liikuntapomokin: Espoossa hiihdetään ensi talvena valaistulla ladulla vaikka läpi yön (esim Metro-lehti 30.9.2016
Oletko aina halunnut käydä hiihtolenkillä aamuyöst ä? Onko tämä haave kaatunut siihen, ettei latua ole valaistu pikkutunneilla? Kaikki on toisin Espoon Oittaalla ensi talvena.
Espoon liikunta- ja nuorisolautakunta päätti yöladun perustamisesta torstaina. Perinteisellä ja vapaalla tyylillä pääsee näin ollen lykkimään tulevana talvena vaikka aamukolmelta – valaistulla ladulla.
Onko tällaista mahdollisuutta todellakin toivottu, Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Antti Aarnio (sd)?
”Oittaalla käy todella paljon hiihtäjiä. Ilmeisesti käyttäjien puolelta on sitten tullut tällaista pyyntöä, että voisiko vähän myöhempäänkin hiihtää.”
”Kieltämättä se kuulosti minustakin erikoiselta”, Aarnio sanoo ja purskahtaa nauruun.
Oletettavasti yöhiihto keskittyy sydänyön sijasta varhaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Joku karpaasi saattaa silti ajoittaa hiihtolenkkinsä keskelle yötäkin.
”Innokkaat hiihtäjät ovat aika erikoista porukkaa, joten varmaan siellä joku hiihtää myös yöllä.”
Yöhiihtomahdollisuus ei tarkoita sitä, että ladun valaistus olisi päällä ympäri vuorokauden. Liiketunnistimilla varustetut valot syttyvät vain silloin, kun ladulla on hiihtäjä tai hiihtäjiä.
”Valot eivät ole päällä koko yötä. Tai mistä sitä tietää, jos espoolaiset oikein innostuvat hiihtämään, niin sittenhän ne palavat koko yön. Se jää nähtäväksi”, Aarnio pohtii.
Valo-ohjausjärjestelmän päivittäminen ei vaadi Aarnion mukaan suuria investointeja.
Liikuntalautakunnan puheenjohtajalla ei ole omakohtaista kokemusta yöhiihdosta.
”Nyt jo edesmennyt appiukkoni kyllä lähti jo aamuyöstä hiihtämään”, Aarnio muistelee.
Ei Aarnio tyrmää täysin ideaa siitä, että hän löytäisi vielä joskus itsensäkin sivakoimasta yön selässä.
”Ehkä pitää käydä joku kuutamohiihto joskus testaamassa, kun saadaan lunta.”
Latujen lumetuksen mahdollistavia pakkassäitä saadaan vielä odottaa Oittaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla. Mikäli talvesta sattuu tulemaan lyhyt, voi tilannetta kaikeksi onneksi kompensoida hiihtämällä yötä myöten Oittaalla.

Ja lehdessä ollut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane