maanantaina, lokakuuta 03, 2016

Johan tälle nauraa liikuntapomokin: Espoossa hiihdetään ensi talvena valaistulla ladulla vaikka läpi yön

Viime viikolla Espoon liikunta-ja nuorisolautakunta päätti muun muassa, että Oittaalle tulee Espon ensimmäinen yölatu
Helsingin Sanomien toimittaja soitti ja meillä oli hauska juttutuokio. Jos haastattelut olisivat aina yhtä mukavia hetkiä, niin elämä olisi yhtä juhlaa.  Jutusta tuli kiva, ohessa nettiversio ja keskellä painetussa lehdessä ollut
Talvella hiihtämään :) 
Johan tälle nauraa liikuntapomokin: Espoossa hiihdetään ensi talvena valaistulla ladulla vaikka läpi yön (esim Metro-lehti 30.9.2016
Oletko aina halunnut käydä hiihtolenkillä aamuyöst ä? Onko tämä haave kaatunut siihen, ettei latua ole valaistu pikkutunneilla? Kaikki on toisin Espoon Oittaalla ensi talvena.
Espoon liikunta- ja nuorisolautakunta päätti yöladun perustamisesta torstaina. Perinteisellä ja vapaalla tyylillä pääsee näin ollen lykkimään tulevana talvena vaikka aamukolmelta – valaistulla ladulla.
Onko tällaista mahdollisuutta todellakin toivottu, Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Antti Aarnio (sd)?
”Oittaalla käy todella paljon hiihtäjiä. Ilmeisesti käyttäjien puolelta on sitten tullut tällaista pyyntöä, että voisiko vähän myöhempäänkin hiihtää.”
”Kieltämättä se kuulosti minustakin erikoiselta”, Aarnio sanoo ja purskahtaa nauruun.
Oletettavasti yöhiihto keskittyy sydänyön sijasta varhaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Joku karpaasi saattaa silti ajoittaa hiihtolenkkinsä keskelle yötäkin.
”Innokkaat hiihtäjät ovat aika erikoista porukkaa, joten varmaan siellä joku hiihtää myös yöllä.”
Yöhiihtomahdollisuus ei tarkoita sitä, että ladun valaistus olisi päällä ympäri vuorokauden. Liiketunnistimilla varustetut valot syttyvät vain silloin, kun ladulla on hiihtäjä tai hiihtäjiä.
”Valot eivät ole päällä koko yötä. Tai mistä sitä tietää, jos espoolaiset oikein innostuvat hiihtämään, niin sittenhän ne palavat koko yön. Se jää nähtäväksi”, Aarnio pohtii.
Valo-ohjausjärjestelmän päivittäminen ei vaadi Aarnion mukaan suuria investointeja.
Liikuntalautakunnan puheenjohtajalla ei ole omakohtaista kokemusta yöhiihdosta.
”Nyt jo edesmennyt appiukkoni kyllä lähti jo aamuyöstä hiihtämään”, Aarnio muistelee.
Ei Aarnio tyrmää täysin ideaa siitä, että hän löytäisi vielä joskus itsensäkin sivakoimasta yön selässä.
”Ehkä pitää käydä joku kuutamohiihto joskus testaamassa, kun saadaan lunta.”
Latujen lumetuksen mahdollistavia pakkassäitä saadaan vielä odottaa Oittaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla. Mikäli talvesta sattuu tulemaan lyhyt, voi tilannetta kaikeksi onneksi kompensoida hiihtämällä yötä myöten Oittaalla.

Ja lehdessä ollut

Ei kommentteja: