maanantaina, toukokuuta 20, 2013

Epämääräinen kompromissi- Espoon metropolilausunto


Espoon valtuustossa, johon varavaltuutettuna riensin varttia vaille yhdeksän suihkunraikkaana (jäi Hongan futispeli kesken ja MIFK:n voittomaali näkemättä), käsiteltiin metropolialueen esiselvitystä ja Espoon lausunto tähän selvitykseen. Lausunnon määräaika on kalkkiviivoilla, joten valtuuston piti asia käsitellä.

Lausunnossa on kyse siis valtiovarainministeriön asettamien selvitysmiesten metropoliselvityksestä, johon alueen kuntien pitää antaa lausuntonsa. Sen jälkeen pyörät taas pyörähtävät eteenpäin ja valmistelu ministeriössä taas jatkuu.

Kävin puhumassa valtuuston pöntössä näin, lyhyestä virsi kaunis:

Edustan näkökulmaa, että kuntauudistuksen tai metropoliratkaisun tärkein asia on maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmien ratkaiseminen.

Kuten lausunnossa todetaan seudun asukasmäärä kasvaa arviolta 700 000 hengellä vuoteen 2050 mennessä. Nykyisillä rakenteilla emme tule onnistumaan parempien asuinympäristöjen luomisessa tuleville asukkaille.
Espoon lausunto on hieman epämääräinen kompromissi. On kuitenkin hienoa, että metropolihallintoon on lausunnossa suhtauduttu aikaisempaa avoimemmin.

On hyvä, että lausunnossa suhtaudutaan avoimin mielin erilaisten selvitysten tekemiseen.

Kompromissi kelpaa minulle.

Ei kommentteja: