Siirry pääsisältöön

Pientä pintaremonttia - makuuhuoneen ehostus

Vaihdoimme huonejärjestystä, lapset ja vanhemmat vaihtoivat makuuhuoneita. Palasimme huoneeseen, johon viisi vuotta asuntoon muuttaessamme asetuimme. Teimme silloin huoneessa perusremontin: lattiaan laitettiin parketti, ikkunat maalattiin, listat uusittiin, seinät tapetoitiin ja katto maalattiin. Itse asiassa teimme näin jälkikäteen tarkasteltuna aika ison remontin. Silloin opin sen, että remonttiprojekteissa on oleellista tehdä realistiset suunnitelmat, liian tiukkoja aikatauluja ei kannata yrittää laatia.


Huoneessa on päätyseinässä lastulevypinnoitus, levyjen välissä on tai oli muutaman sentin rako. Se näytti ihan hirveältä, joten päätin viisi vuotta sitten laittaa raot umpeen, jotta tapettiin ei tulisi katkoksia. Etsin netistä ja kirjoista neuvoja, joissa useissa varoiteltiin sitä, että rako tulee elämään, jolloin tapetti lopulta repeää. Vedin silti raot umpeen, muistaakseni laittamalla osaan raoista puuriman ja jotain silikoonimassaa rakoihin. Sen jälkeen tasoitin kohdat tasoitteella. Mutta koska kiire oli kova (ja olen joskus huolimaton) tasoitus onnistui huonosti. Tapetin alta kohosivat ei niin kauniit kummut. Tapetti sen sijaan ei ole viiden vuoden aikana pahemmin repeillyt. Eli voin suositella rakojen täyttämistä.

Päätimme nyt tehdä pienen remontin huoneeseen eli tapetoida seinät uudelleen. Revin tapetin pois ja onneksi ne lähtivät helposti. Tasoitin viisi vuotta sitten peittämäni levyjen väliset raot uudelleen ja hioin seinän. Ostimme aika räväkän tapetin (minun valintani) ja aloitimme tapetoinnin.

Kun edellisellä kerralla tapetoin, käytin tapettia, jossa tapettiliisteri vedetään suoraan seinään ja sen jälkeen tapettirullasta vedetään suoraan vuotia suoraan seinään ilman niiden liisteröintiä. Se on helppoa ja nopeaa tapetointia. Nyt ostamme tapetti oli perinteistä tapettia, joka liisteröidään ja annetaan vettyä, ennen seinään laittamista. Tämän tapetin laittaminen oli hidasta. Kahden seinän laittamiseen meni puoli päivää, eikä pieniltä virheiltä vältytty.

Lopputulos oli mielestäni kuitenkin upea. Sopivan värikäs tapetti tasapainottuu muuten vaaleilla kalusteilla ja tekstiileillä (kuvia myöhemmin).

Kun kannoimme huonekalut huoneeseen, totesimme että vanha sänky ei sovi ruman päätynsä kanssa yhtään tapetin värin kanssa. Tee se itse-mies keksii kuitenkin ratkaisun, joten päätin sahata käsisahalla sängynpäädyn pois. Ja niin iltasella sahasin ulkona pakkasessa sängynpäädyn pois. Naapurit – jos he ylipäätänsä enää ihmettelevät remonttitempauksiani – miettivät varmasti mielessään Aarnion pojan aivoituksia. Sängystä tuli kuitenkin hyvä ja toistaiseksi se on pysynyt kasassa.

Pienellä muutoksella saimme viihtyisän huoneen ja mikä parasta – itse tekemällä ja suunnittelemalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v