Siirry pääsisältöön

Kauklahti ja terveyskeskus - ketä uskoa?

Kauklahdessa kerätään nimi adressiin, jossa vaaditaan terveysaseman saneraamisesta ennalta suunnitellusti.

Viime sos. ja terv.lautakunnan kokouksessa tämä asia oli esillä. Teknisen toimen virkamiesten arvion mukaan nykyinen rakennus on niin huonossa kunnossa, että sitä ei kannata korjata. On taloudellisempaa rakentaa uusi.

Asukkaat näyttävät väittävän toisin. Ketä tässä uskoa?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Käypä itse katselemassa ja ihmettelemässä rakennuksen kuntoa nykyiseen tehtäväänsä, ajatellen erityisesti ihmisiä jotka palvelua käyttävät ja siellä työskentelevät, ei rahapussinvartijoita.

Tutustuttuasi myös muiden ajatuksiin, olet ehkä kypsä päättämään asian.
T: Narskuli

PS. Miten paraneminen edistyy?
Antti Aarnio sanoi…
Hyvin tervehtyminen edistyy, täydessä vauhdissa ollaan jo. Kohta ei ole enää edes mustaa silmää.

Mutta Narskuli, kun rakennuksen teknistä kuntoa arvioidaan, niin luottaako enemmän virkamiesten arvioon vai kuntalaisten arvioon?

Kyllä päättäjän pitää luottaa kaupungin teknisen toiminnan arvioihin, ja siksi päätimme näin lautakunnassa:


"Kauklahden lähipalvelukeskuksen peruskorjaukselle on esitetty yhteensä 3,4 milj. euron määräraha vuosille 2012 - 2013. Keväällä tilakeskuksesta saadun tiedon mukaan kiinteistön kunto on siinä määrin huono, ettei kiinteistö ole peruskorjattavissa. Lähipalvelukeskuksessa annetut palvelut annetaan nyt Samarian terveysasemalta ja neuvolapalvelut Virastotalo II sijaitsevissa toimitiloissa. Väliaikaiset tilat on järjestetty alueen ikäihmisten kokoontumista varten Kauklahden alueelta siihen asti kunnes Kauklahden palvelutalo valmistuu vuonna 2011. Kauklahden lähipalvelukeskukseen sijoittuvien terveyspalvelujen järjestäminen sisältyy joulukuussa esittävään sosiaali- ja terveystoimen palveluverkkosuunnitelman. Tästä syystä tilakeskuksen johtokunnan esittämään aikatauluun ei nyt esitetä muutosta."
Miksei niille asukkaille kelpaa uusi terveysasema?
Anonyymi sanoi…
mita olin etsimassa, kiitos

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v