Siirry pääsisältöön

Juttua piisaa

Maanantai-iltana kokoontui demareiden valtuustoryhmä käsittelemään seuraavan viikon kokouksen esityslistaa. Olen siis valtuustoryhmän jäsen varavaltuutettuna, minulla on puheoikeus kokouksissa. Keskustelua piisasi, minusta ihan liikaa. Myönnän, olen vähän kärsimätön ihminen ja pidän tehokkaista kokouksista, joissa ei turhia löpistä. Kun lisäksi lähtee aamulla puoli kahdeksalta liikkeelle, on työssä vähän pidempään ja siirtyy sitten suoraan töistä istumaan illaksi valtuustoryhmän kokoukseen, kokoustaminen ei nappaa enää yhdeksän jälkeen. Fyysiset rajoitteet alkavat tulla vastaan.

Eilen meidän piti käsitellä kahta isoa asiaa: Histan rakentamista ja jäteavedenpuhdistamoa. Aikaa en vain oikein jäänyt tähän keskusteluun, koska valtuustosopimus-luonnoksen perinpohjainen penkominen vei aivan liikaa aikaa. Olen ylipäätään sitä mieltä, että jos ryhmän neuvottelijoiksi on valittu tietyt henkilöt, heille on silloin annettu myös vastuuta ja valtaa ja sitä pitäisi myös kunnioittaa.

Näytti siltä, että valtuustoryhmän enemmistö on valmis viemään Histan osayleiskaavaa eteenpäin. Kukaan demareista ei varmasti halua rakentaa Histan aluetta ilman raideliikenneyhteyttä, mutta osayleiskaavan eteenpäinviemisellä on luultavasti paremmat mahdollisuudet vaikuttaa siihen, että Espoo-Lohja-raideyhteys saataisiin Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. Tämän suunnitelman pitäisi valmistua ensi vuonna. Jos ratayhteyttä ei tule Histaan, demarit eivät ole valmiita rakentamaan Histan alluetta. Piste.

Minulle niin rakkaan jätevedenpuhdistamo-asian kimppuun ei siis ehditty käydä. Oma kantani on ollut jo kauan aikaa selvä, jätevedenpuhdistamo pitää saada pois Suomenojalta kallion sisään. Olin alun perin Sammalvuoren kannalla, mutta sinne puhdistamoa ei taideta saada sinne, koska vastustajia on liikaa. Blominmäki ei ole ideaali ratkaisu, mutta vaikuttaa toiseksi parhaalta vaihtoehdolta, joten kannatan puhdistamon siirtoa Blominmäkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane