Siirry pääsisältöön

Kylmää kyytiä

Tuore YLE:n puoluekannatus mittaus eri ammattiryhmissä oli kylmää kyytiä demareille ja kepullekin. Varsinkin nuorison joukossa demareiden kannatus laskee kuin lehmänhäntä, samoin kepun. Nuoriso kannattaa vihreitä ja kokoomusta. Ympäristöarvojen takia vihreitä ja yksilöllisyyden takia kokoomusta. Miksi demareiden HYVÄT ympäristölinjaukset eivät näy demareiden politiikassa? Täytyy kai alkaa itsekin kirjoitella niistä enemmän.

Kaiken huippu oli kuitenkin kokoomuksen vpj Hanna Virkkusen kommentti YLE:n tv-uutisissa: nuoret kannattavat kokoomusta kansainvälisyyden, yksilöllisyyden (?) ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden takia, nämä kun ovat arvoja jota kokoomus edustaa. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja kokoomus? Puolue, joka ei halua kehittää Espoossa vuokra-asumista, ei välitä tuloerojen kasvusta ja korostaa yksilöllisyyttä yhteisöllisyyden kautta, on yhtäkkiä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäjä. Hanna Virkkunen on varmasti ihan humaani ihminen, mutta väärässä puolueessa.

Asiasta toiseen. On uskomatonta millaisilla kärrypoluilla täällä pääkaupunkiseuduilla vielä ajellaan autoilla. Kehä III:n valaistus loppuu Espoon ja Kirkkonummen rajalle, tie jatkuu kapeana kuin demareiden kannatus ja päällyste lohkeilee kuin meidän tytön iho. Todellista metropolialuetta. Samaan aikaan jossain pohjanmaan lakeuksilla valot loistavat joka kylätiellä mitätöntä liikennettä valaisten. Miten ihmeessa niinkin pientä asiaa kuin Espoon ja Kirkkonummen välistä valaistus ei saada Kehä III:lle tehtyä? Mitä ne Espoon ja Kirkkonummen kansanedustajat oikein tekevät siellä eduskunnassa?

Kommentit

Antti Aarnio sanoi…
Nyt siitä Virkkusesta tuli vielä ministeri!
nostan hattua Sari Sarkomaalle, perheen nostaminen ministerityön edelle on aina arvostettava teko.
Ps. Kuulin jo aamulla huhun,että kokoomus vaihtaa ministeriä, mutta huhun mukaan vaihdettava ministeri olisi ollut ministeri Holmlund. tilalle olisi tullut kansanedustaja Koskinen. ei mennyt näin ei. Seuraako osa kaksi vai oliko tämä tässä?
En usko että seuraa. Jos Holmlund eroaisi kouluampumisten takia olisi hän sen jo tehnyt (ainakin olisi pitänyt). Sarkomaan vaihtuminen keski-suomalaiseen Virkkuseen on aluepoliittisesti mielenkiintoinen: nyt hallituksessa on enää yksi ministeri, Jan Vapaavuori, joka puolustaa pääkaupunkiseutua.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane