keskiviikkona, joulukuuta 03, 2008

Kylmää kyytiä

Tuore YLE:n puoluekannatus mittaus eri ammattiryhmissä oli kylmää kyytiä demareille ja kepullekin. Varsinkin nuorison joukossa demareiden kannatus laskee kuin lehmänhäntä, samoin kepun. Nuoriso kannattaa vihreitä ja kokoomusta. Ympäristöarvojen takia vihreitä ja yksilöllisyyden takia kokoomusta. Miksi demareiden HYVÄT ympäristölinjaukset eivät näy demareiden politiikassa? Täytyy kai alkaa itsekin kirjoitella niistä enemmän.

Kaiken huippu oli kuitenkin kokoomuksen vpj Hanna Virkkusen kommentti YLE:n tv-uutisissa: nuoret kannattavat kokoomusta kansainvälisyyden, yksilöllisyyden (?) ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden takia, nämä kun ovat arvoja jota kokoomus edustaa. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja kokoomus? Puolue, joka ei halua kehittää Espoossa vuokra-asumista, ei välitä tuloerojen kasvusta ja korostaa yksilöllisyyttä yhteisöllisyyden kautta, on yhtäkkiä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäjä. Hanna Virkkunen on varmasti ihan humaani ihminen, mutta väärässä puolueessa.

Asiasta toiseen. On uskomatonta millaisilla kärrypoluilla täällä pääkaupunkiseuduilla vielä ajellaan autoilla. Kehä III:n valaistus loppuu Espoon ja Kirkkonummen rajalle, tie jatkuu kapeana kuin demareiden kannatus ja päällyste lohkeilee kuin meidän tytön iho. Todellista metropolialuetta. Samaan aikaan jossain pohjanmaan lakeuksilla valot loistavat joka kylätiellä mitätöntä liikennettä valaisten. Miten ihmeessa niinkin pientä asiaa kuin Espoon ja Kirkkonummen välistä valaistus ei saada Kehä III:lle tehtyä? Mitä ne Espoon ja Kirkkonummen kansanedustajat oikein tekevät siellä eduskunnassa?

2 kommenttia:

Antti Aarnio kirjoitti...

Nyt siitä Virkkusesta tuli vielä ministeri!
nostan hattua Sari Sarkomaalle, perheen nostaminen ministerityön edelle on aina arvostettava teko.
Ps. Kuulin jo aamulla huhun,että kokoomus vaihtaa ministeriä, mutta huhun mukaan vaihdettava ministeri olisi ollut ministeri Holmlund. tilalle olisi tullut kansanedustaja Koskinen. ei mennyt näin ei. Seuraako osa kaksi vai oliko tämä tässä?

Petri Mustakallio kirjoitti...

En usko että seuraa. Jos Holmlund eroaisi kouluampumisten takia olisi hän sen jo tehnyt (ainakin olisi pitänyt). Sarkomaan vaihtuminen keski-suomalaiseen Virkkuseen on aluepoliittisesti mielenkiintoinen: nyt hallituksessa on enää yksi ministeri, Jan Vapaavuori, joka puolustaa pääkaupunkiseutua.