Siirry pääsisältöön

Talven ekat hiihdot

Espoon keskupuiston kuntoradalle oli ajettu heti maanantaina luistelu-urapohja ja eilen kävin avaamassa hiihtokauden. Ensin tsekkasin netistä, että pohjat on kunnossa, ja sitten sukset esiin ja hiihtämään.

Keskuspuisto on yksi Espoon helmistä ja talvella sen kauneus korostuu. Maasto on vaihtelevaa ja välillä on vaikea uskoa olevansa Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Kuntorata on vaativa lenkki, siinä on nousuja ja laskuja ehkä liikaakin. Kierrän lenkin (4,5 km) yleensä kahdesti, eka lenkki menee totutellessa ja toinen vähän rennommin. Mutta nousut ovat rankkoja, varsinkin kun luisteluhiihtotekniikkani ei ole täydellistä. Mutta hiihtäminen on kivaa! Ja erityisen mukavaa on se, että hiihtämään pääsee lähes kotiovelta.

Kommentit

Cool :)

Me ajateltiin huomenna poiketa rautatientorilla luistelemassa.
Antti Aarnio sanoi…
Espoossa ei ole tekojäärataa,kun Tapiola taitaa olla yhä korjattavana. Pikku hiljaa pitäisi päästä tilanteeseen,että kaikissa Espoon suuralueilla olisi tekojäärata. silloin voitaisiin luopua osasta jäädytettävistä kentistä. ei siis itse kentistä,mutta niiden jäädyttämisyrityksistä. Sitten ei tarvitsis lähteä rautatientorille asti luistelemaan
Kannatan! Vähän muuten jännitti osaanko enää luistella kun edellisestä kerrasta oli 20 vuotta. Vaan näemmä se taito kuuluu niihin jotka jäävät selkäytimeen. Hyvin potki ja jää oli loistava :)
Juuri sellaiset on suunnitelmat, joiden perään on nyt syytä katsella. Tapiolan jälkeen kunnostetaan Espoonlahti ja samassa sinne tulee tekojää. Sitten on Espoon keskuksen urheilupuiston vuoro eli Kirkkojärven kentälle se rakennetaan samalla kun sinne tulee kunnolliset pukukopit.

Vuosia en nyt muista, mutta talousarviosta ne löytyvät.

jaana

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v