keskiviikkona, marraskuuta 26, 2008

Talven ekat hiihdot

Espoon keskupuiston kuntoradalle oli ajettu heti maanantaina luistelu-urapohja ja eilen kävin avaamassa hiihtokauden. Ensin tsekkasin netistä, että pohjat on kunnossa, ja sitten sukset esiin ja hiihtämään.

Keskuspuisto on yksi Espoon helmistä ja talvella sen kauneus korostuu. Maasto on vaihtelevaa ja välillä on vaikea uskoa olevansa Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Kuntorata on vaativa lenkki, siinä on nousuja ja laskuja ehkä liikaakin. Kierrän lenkin (4,5 km) yleensä kahdesti, eka lenkki menee totutellessa ja toinen vähän rennommin. Mutta nousut ovat rankkoja, varsinkin kun luisteluhiihtotekniikkani ei ole täydellistä. Mutta hiihtäminen on kivaa! Ja erityisen mukavaa on se, että hiihtämään pääsee lähes kotiovelta.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Cool :)

Me ajateltiin huomenna poiketa rautatientorilla luistelemassa.

Antti Aarnio kirjoitti...

Espoossa ei ole tekojäärataa,kun Tapiola taitaa olla yhä korjattavana. Pikku hiljaa pitäisi päästä tilanteeseen,että kaikissa Espoon suuralueilla olisi tekojäärata. silloin voitaisiin luopua osasta jäädytettävistä kentistä. ei siis itse kentistä,mutta niiden jäädyttämisyrityksistä. Sitten ei tarvitsis lähteä rautatientorille asti luistelemaan

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kannatan! Vähän muuten jännitti osaanko enää luistella kun edellisestä kerrasta oli 20 vuotta. Vaan näemmä se taito kuuluu niihin jotka jäävät selkäytimeen. Hyvin potki ja jää oli loistava :)

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Juuri sellaiset on suunnitelmat, joiden perään on nyt syytä katsella. Tapiolan jälkeen kunnostetaan Espoonlahti ja samassa sinne tulee tekojää. Sitten on Espoon keskuksen urheilupuiston vuoro eli Kirkkojärven kentälle se rakennetaan samalla kun sinne tulee kunnolliset pukukopit.

Vuosia en nyt muista, mutta talousarviosta ne löytyvät.

jaana