keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Pois tapiolaisten ylivalta

Suur-Tapiolan alueelta tulee kolmasosa Espoon nykyisistä valtuutetuista, vaikka alueella asuu vain 18 % Espoon asukkaista. Sen sijaan meidän äänestysalueeltammme Vanhasta-Espoosta on vain kuusi valtuutettua, vaikka asukkaita on 14 % Espoon asukkaista.

Tähän pitää saada muutos! Valtuustopaikkojen tasaisempi jakautuminen eri alueiden kesken varmistaa sen, että alueita kehitetään myös tasapuolisesti. Kuka uskaltaa väittää, että Espoon eri alueiden kehittäminen on ollut tasapuolista?

Demareilla on ollut perinteisesti ihan hyvä kannatus Vanhan-Espoon alueella, mutta äänestysprosentti on alueellamme Espoon alhaisempia. Tapiolaiset sen sijaan äänestävät ahkerasti ja tulos näkyy hyvänä paikkamääränä. Jaana Leppäkorpi on demarivaltuutettu alueeltamme ja uusii varmasti paikkansa - ihan ansaitusti, sillä hän on ahkera ja aikaasaava nainen. Mutta nyt pitää saada toinen demarivaltuutettu alueeltamme Espoon valtuustoon. Arvanette, ketä olen suunnitellut tälle paikalle - itseäni tietenkin. Anna äänesi siis Antille.

Viime vaaleissa ahkerimmin äänestettiin Olarinpuisto-Päiväkehrän äänestysalueella (72,8 oli äänestysprosentti) ja laiskimmin Sokinvuoren-Kirstinmäen äänestysalueella (42,2 %). Ero näiden kahden ääripään välillä on yli 30 prosenttiyksikköä. Kun lähdin mukaan politiikkaan, ajattelin yrittäväni omalla toiminnallani nostaa äänestysprosenttia Espoon keskuksen alueella. Henkilökohtaiset ponnisteluni asian eteen ovat olleet vähäiset, mutta yhdistyksemme Keski-Espoon demarit on minä mukana yrittänyt tuoda politiikkaa kuntalaisia lähelle. Tempaisimme keväällä ja siivosimme Espoon keskuksen asemasiltaa haalarit päällä. Syyskuun alussa järjestimme perhetapahtuma Suvelan asukaspuistossa. Järjestimme ohjelman ja teimme talkootyötä makkaraa paistaen ja mehua kaataen. Tilaisuus oli hauska niin järjestäjille kuin osanottajillekin.

Mikään toinen puolue ei ole tehnyt vastaavaa Espoon keskuksen alueella. Ei ole näkynyt Kokoomusta, Vihreitä, Keskustaa tai Soinin porukkaa.

Muista se, kun mietit äänestämistä. Ja muista edes äänestää.

Ei kommentteja: