Siirry pääsisältöön

Pois tapiolaisten ylivalta

Suur-Tapiolan alueelta tulee kolmasosa Espoon nykyisistä valtuutetuista, vaikka alueella asuu vain 18 % Espoon asukkaista. Sen sijaan meidän äänestysalueeltammme Vanhasta-Espoosta on vain kuusi valtuutettua, vaikka asukkaita on 14 % Espoon asukkaista.

Tähän pitää saada muutos! Valtuustopaikkojen tasaisempi jakautuminen eri alueiden kesken varmistaa sen, että alueita kehitetään myös tasapuolisesti. Kuka uskaltaa väittää, että Espoon eri alueiden kehittäminen on ollut tasapuolista?

Demareilla on ollut perinteisesti ihan hyvä kannatus Vanhan-Espoon alueella, mutta äänestysprosentti on alueellamme Espoon alhaisempia. Tapiolaiset sen sijaan äänestävät ahkerasti ja tulos näkyy hyvänä paikkamääränä. Jaana Leppäkorpi on demarivaltuutettu alueeltamme ja uusii varmasti paikkansa - ihan ansaitusti, sillä hän on ahkera ja aikaasaava nainen. Mutta nyt pitää saada toinen demarivaltuutettu alueeltamme Espoon valtuustoon. Arvanette, ketä olen suunnitellut tälle paikalle - itseäni tietenkin. Anna äänesi siis Antille.

Viime vaaleissa ahkerimmin äänestettiin Olarinpuisto-Päiväkehrän äänestysalueella (72,8 oli äänestysprosentti) ja laiskimmin Sokinvuoren-Kirstinmäen äänestysalueella (42,2 %). Ero näiden kahden ääripään välillä on yli 30 prosenttiyksikköä. Kun lähdin mukaan politiikkaan, ajattelin yrittäväni omalla toiminnallani nostaa äänestysprosenttia Espoon keskuksen alueella. Henkilökohtaiset ponnisteluni asian eteen ovat olleet vähäiset, mutta yhdistyksemme Keski-Espoon demarit on minä mukana yrittänyt tuoda politiikkaa kuntalaisia lähelle. Tempaisimme keväällä ja siivosimme Espoon keskuksen asemasiltaa haalarit päällä. Syyskuun alussa järjestimme perhetapahtuma Suvelan asukaspuistossa. Järjestimme ohjelman ja teimme talkootyötä makkaraa paistaen ja mehua kaataen. Tilaisuus oli hauska niin järjestäjille kuin osanottajillekin.

Mikään toinen puolue ei ole tehnyt vastaavaa Espoon keskuksen alueella. Ei ole näkynyt Kokoomusta, Vihreitä, Keskustaa tai Soinin porukkaa.

Muista se, kun mietit äänestämistä. Ja muista edes äänestää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane