Siirry pääsisältöön

Laimea puheenjohtajakisa

Demareiden puheenjohtajakisa on ollut minulle pettymys. Se on laimeaakin laimeampi. Eroja ehdokkaiden ei näytä syntyvän ja vaikka syntyisikin, ne eivät näy missään. Media ei ole kiinnostunut puheenjohtajakilpailusta, kun ehdokkaita on yhdeksän. Miten minusta tuntuu, että Keskustan puoluesihteerikisakin sai enemmän huomiota muutama vuosi sitten? Voi olla, että aika kultaa muistot tämänkin asian suhteen.

Ehdokkaita on siis liikaa! Herrat Kiljunen, Kantola, Skinnari ja Koskinen sekä Rouva Viitanen voisivat tehdä puolueelle palveluksen, pakata laukkunsa ja luopua kisasta. Jäljellejääneillä on jotain mahdollisuuksia puheenjohtajaksi, joten heidän pitäisi päästä enemmän esille.

Toisaalta, minähän en ole puoluekokousedustaja, joten minulla ei ole vaikutusvaltaa. Toivon sydämestäni, että vielä koittaa päivä, jolloin demareiden piirissä järjestetään jäsenäänestys puheenjohtajasta.

Olin ajatellut mennä kuuntelemaan Espoossa järjestettävää puheenjohtajaseminaaria, mutta se pidettiin klo 13 arkipäivänä. Jäi siis menemättä. Vaikka Espoossa demareiden kannatus on alhainen, niin juuri tänne uuden ajan puheenjohtajaehdokkaiden tulisi suunnata. Demareiden tulisi näyttää espoolaisille, että vaikka asut omakotitalossa ja tienaat hyvin, niin voit silti äänestää meitä. Ja se näyttäminen sujuisi parhaiten juuri puheenjohtajaehdokkaiden toimesta.
Mutta ei, sekin tilaisuus meni sivu suun.

Kommentit

Ville Kopra sanoi…
Onneksi metro tuo kohta kerrostaloja myös Espooseen :)

Mutta: JOS pääsisit äänestämään, niin kenelle äänesi menisi?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane