Siirry pääsisältöön

Sunakaaren jatkon kommenttien kommentteja

Sain muutamia hyviä ja vähemmän hyviä kommentteja kolmas kerta toden sanoo merkintään, kirjoitan vastauksen tähän:

Demokratia on siitä hieno järjestelmä, että kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä - politiikot sitten päättävät oman käsityksensä perusteella oman kantansa.

Kaavoituskysymyksissä tulee näköjään aina - paikkakunnasta riippumatta - esille vanhojen ja uusien asukkaiden mielipiteiden erot, ja se kuka sitten oikeasti tuntee alueen tilanteen. Minulla on kaksi vuotta alueella asuneena ihan sama oikeus lausua mielipiteeni (ja sillä on yhtä paljon painoarvoa) kuin alueella koko ikänsä asuneena. Niin se vain menee.

Tunnen itseni jo imarreluksi, kun minun uskotaan etenevän urallani, tai minua pidetään äänekkäänä kannattajana (oletan sillä tarkoitettavan minua). Se on aika paljon saavutuksiin nähden: yksi mielipidekirjoitus ja muutamia tämän blogin kirjoituksia. Olen jopa otettu!

Koko Sunankaaren jatkon asia ei ole minulle maailman tärkein asia, elämäni ei lopu siihen tuleeko sitä vai ei. Minusta jatkon rakentaminen olisi alueelle hyväksi. Yhteiskunta kehittyy, kaupungit kasvavat, liikenne lisääntyy, teitä rakennetaan.

Kun vastustajat olisivat edes perustelleet hanketta paremmin, niin olisin tyytyväinen. Minusta on vastenmielistä vastustaa hanketta sillä, että se suurin piirtein tuhoaa kokoa alueen rauhallisuuden, tai että "emme halua suurkaupungin liikennettä" (jotenkin sinne päin). Hei haloo, pystytte parempaan!

Kaiken kaikkiaan tämä on sitä asukasdemokratiaa ja näin yritämme vaikuttaa alueemme asioihin. Peace!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane