Siirry pääsisältöön

Muuralan marketit

Torstain Länsiväylässä oli pieni juttu ns. Muuralan kolmion kaupallisten palveluiden kehittämisest. Tuo kolmio rajautuu Kehä III:n, Turunväylän ja Espoonväylän (?) väliselle ajalle. Se on siinä Ikean vieressä.

Alueelle on tarkoitus rakentaa lisää kaupallisia palveluita. Suunnitelmia on kai erilaisia, mutta Länsiväylän jutun mukaan alueelle on tulossa Prisma ja Citymarket sekä Ison-Omenan kokoinen kauppakeskus. Viime viikonloppuna satuin samaan tilaisuuteen yhden S-ryhmän kauppapaikkoja suunnittelevan henkilön kanssa ja kyselin tästä Prisman tulosta. Hänen mukaansa se kyllä sinne tulee. Täytyy kai uskoa.

Espoon keskuksen kannalta tämä on kaksipiippuinen juttu. Alueella ei ole isoa hypermarkettia, eikä sellaista ole tulossa rakenteilla olevaan Entresse- kauppakeskukseen. Sellaista alueemme kuitenkin kaipaisi. Espoon keskukseen (siis aseman lähelle) isot kaupat eivät taida tulla, koska liikennevirrat ovat aivan eri luokkaa valtaväylien varrella. Suurin osa asiakkaista tulee ruokaostoksille kuitenkin autoillansa. Näin ollen pidän hyvänä, että iso marketti tulee Muuralaan (toki Espoon keskus olisi parempi paikka, mutta kun ei niin ei). Eipä tarvitse mennä enää Olarin Prismaan.

Entressen ja Espoontorin kannalta on paljon ongelmallisempaa, millainen suunnitellusta kauppakeskuksesta tulee. Mihin se keskittyy? Jos liikevalikoima on vähäänkään Entresseen tulevan kaltainen, Entresseen ei taida riittää asiakkaita. Mutta saa nähdä, onneksi Entresse valmistuu jo kohtuu pian, sillä on etulyöntiasema Muuralan kauppakeskusta vastaan.
ps. Kaikki puhuvat Espoon kaupungintalon kohtalosta. Minusta se virastorakennus on paljon kauheampi. Matalaksi vaan molemmat. Espoonjoki ja tuomiokirkko pitäisi jotenkin yhdistää suunnittelulla keskuksen alueelle. Nyt ne hukkuvat sinne massiivisten rakennusten taakse. Mitä jos kaupungintalo siirrettäisiinkin sinne Espoon seurakuntayhtymän virastotaloa vastapäätä. Onkohan siellä tilaa/ vapaita tontteja. Se olisi hieno paikka. Kaupungintalon ja virastorumiluksen tilalle voitaisiin rakentaa asuntoja.

Kommentit

KHo sanoi…
Jos ne massiiviset maisemanpilaajat purettaisiin, niin mikä takaisi sen, etteivät ne uudet asuintalot pilaisi sitä kulttuurimaisemaa joka tulisi pitää näkyvänä?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v