perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Muuralan marketit

Torstain Länsiväylässä oli pieni juttu ns. Muuralan kolmion kaupallisten palveluiden kehittämisest. Tuo kolmio rajautuu Kehä III:n, Turunväylän ja Espoonväylän (?) väliselle ajalle. Se on siinä Ikean vieressä.

Alueelle on tarkoitus rakentaa lisää kaupallisia palveluita. Suunnitelmia on kai erilaisia, mutta Länsiväylän jutun mukaan alueelle on tulossa Prisma ja Citymarket sekä Ison-Omenan kokoinen kauppakeskus. Viime viikonloppuna satuin samaan tilaisuuteen yhden S-ryhmän kauppapaikkoja suunnittelevan henkilön kanssa ja kyselin tästä Prisman tulosta. Hänen mukaansa se kyllä sinne tulee. Täytyy kai uskoa.

Espoon keskuksen kannalta tämä on kaksipiippuinen juttu. Alueella ei ole isoa hypermarkettia, eikä sellaista ole tulossa rakenteilla olevaan Entresse- kauppakeskukseen. Sellaista alueemme kuitenkin kaipaisi. Espoon keskukseen (siis aseman lähelle) isot kaupat eivät taida tulla, koska liikennevirrat ovat aivan eri luokkaa valtaväylien varrella. Suurin osa asiakkaista tulee ruokaostoksille kuitenkin autoillansa. Näin ollen pidän hyvänä, että iso marketti tulee Muuralaan (toki Espoon keskus olisi parempi paikka, mutta kun ei niin ei). Eipä tarvitse mennä enää Olarin Prismaan.

Entressen ja Espoontorin kannalta on paljon ongelmallisempaa, millainen suunnitellusta kauppakeskuksesta tulee. Mihin se keskittyy? Jos liikevalikoima on vähäänkään Entresseen tulevan kaltainen, Entresseen ei taida riittää asiakkaita. Mutta saa nähdä, onneksi Entresse valmistuu jo kohtuu pian, sillä on etulyöntiasema Muuralan kauppakeskusta vastaan.
ps. Kaikki puhuvat Espoon kaupungintalon kohtalosta. Minusta se virastorakennus on paljon kauheampi. Matalaksi vaan molemmat. Espoonjoki ja tuomiokirkko pitäisi jotenkin yhdistää suunnittelulla keskuksen alueelle. Nyt ne hukkuvat sinne massiivisten rakennusten taakse. Mitä jos kaupungintalo siirrettäisiinkin sinne Espoon seurakuntayhtymän virastotaloa vastapäätä. Onkohan siellä tilaa/ vapaita tontteja. Se olisi hieno paikka. Kaupungintalon ja virastorumiluksen tilalle voitaisiin rakentaa asuntoja.

1 kommentti:

KHo kirjoitti...

Jos ne massiiviset maisemanpilaajat purettaisiin, niin mikä takaisi sen, etteivät ne uudet asuintalot pilaisi sitä kulttuurimaisemaa joka tulisi pitää näkyvänä?