Siirry pääsisältöön

Taisteluun

Espoon paikallislehti Länsiväylä on parissa viime numerossaan käsitellyt Espoon paikallispolitiikan asioita. Ensiksi lehti kirjoitti demarien tilanteesta: kuva ei ollut lohdullinen, tappiosta ei ole vielä toivuttu ja jäsenkenttä ukkoutuu/akkoituu kovalla vauhdilla. Lisäksi demarilta puuttuvat nuoret miehet ehdokkaista.

Seuraavassa numerossa lehti kirjoitti taas kokoomuksen tilasta, kuva oli hyvin toisenlainen. Kokoomus tavoittelee 40 prosentin kannatusta seuraavissa kunnallisvaaleissa ja heillä on ylitarjontaa ehdokkaista. Puolue ratsastaa nyt suosionsa huipulla ja miksi ei ratsastaisi? Taloudellinen tila on hyvä, hallituksen toiminta on onnistunut aika hyvin ja oppositiolta puuttuvat aseet. Lisäksi kokoomuksella on positiivinen imago, se on onnistunut luomaan itsestään kuvan nuorekkaana hyvinvointipuolueena.

Espoon demarien, siis minunkin, tulisi nyt pistää vauhtia vaalivalmisteluihin ja aloittaa työ kunnallisvaaleja varten. En tiedä, kuinka hyvin edelliset vaalit analysoitiin, mutta sitä työtä pitäisi jatkaa. Entä mitkä ovat ne teemat, joilla vaaleihin lähdetään? Mitkä ovat Espoon omat teemat? Kokoomus pitää haastaa voimakkaasti. Sitä ei auta se, että kuva Espoon demarivaltuutetuista on kovin riitainen.

Toivottavasti kunnallislautakunta pystyy oikeasti pistämään pystyyn projektin, että vaalitulos olisi hyvä. Muutoin demarit on aamuruskon puolue - ainakin Espoossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v