Siirry pääsisältöön

Taisteluun

Espoon paikallislehti Länsiväylä on parissa viime numerossaan käsitellyt Espoon paikallispolitiikan asioita. Ensiksi lehti kirjoitti demarien tilanteesta: kuva ei ollut lohdullinen, tappiosta ei ole vielä toivuttu ja jäsenkenttä ukkoutuu/akkoituu kovalla vauhdilla. Lisäksi demarilta puuttuvat nuoret miehet ehdokkaista.

Seuraavassa numerossa lehti kirjoitti taas kokoomuksen tilasta, kuva oli hyvin toisenlainen. Kokoomus tavoittelee 40 prosentin kannatusta seuraavissa kunnallisvaaleissa ja heillä on ylitarjontaa ehdokkaista. Puolue ratsastaa nyt suosionsa huipulla ja miksi ei ratsastaisi? Taloudellinen tila on hyvä, hallituksen toiminta on onnistunut aika hyvin ja oppositiolta puuttuvat aseet. Lisäksi kokoomuksella on positiivinen imago, se on onnistunut luomaan itsestään kuvan nuorekkaana hyvinvointipuolueena.

Espoon demarien, siis minunkin, tulisi nyt pistää vauhtia vaalivalmisteluihin ja aloittaa työ kunnallisvaaleja varten. En tiedä, kuinka hyvin edelliset vaalit analysoitiin, mutta sitä työtä pitäisi jatkaa. Entä mitkä ovat ne teemat, joilla vaaleihin lähdetään? Mitkä ovat Espoon omat teemat? Kokoomus pitää haastaa voimakkaasti. Sitä ei auta se, että kuva Espoon demarivaltuutetuista on kovin riitainen.

Toivottavasti kunnallislautakunta pystyy oikeasti pistämään pystyyn projektin, että vaalitulos olisi hyvä. Muutoin demarit on aamuruskon puolue - ainakin Espoossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane