keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Taisteluun

Espoon paikallislehti Länsiväylä on parissa viime numerossaan käsitellyt Espoon paikallispolitiikan asioita. Ensiksi lehti kirjoitti demarien tilanteesta: kuva ei ollut lohdullinen, tappiosta ei ole vielä toivuttu ja jäsenkenttä ukkoutuu/akkoituu kovalla vauhdilla. Lisäksi demarilta puuttuvat nuoret miehet ehdokkaista.

Seuraavassa numerossa lehti kirjoitti taas kokoomuksen tilasta, kuva oli hyvin toisenlainen. Kokoomus tavoittelee 40 prosentin kannatusta seuraavissa kunnallisvaaleissa ja heillä on ylitarjontaa ehdokkaista. Puolue ratsastaa nyt suosionsa huipulla ja miksi ei ratsastaisi? Taloudellinen tila on hyvä, hallituksen toiminta on onnistunut aika hyvin ja oppositiolta puuttuvat aseet. Lisäksi kokoomuksella on positiivinen imago, se on onnistunut luomaan itsestään kuvan nuorekkaana hyvinvointipuolueena.

Espoon demarien, siis minunkin, tulisi nyt pistää vauhtia vaalivalmisteluihin ja aloittaa työ kunnallisvaaleja varten. En tiedä, kuinka hyvin edelliset vaalit analysoitiin, mutta sitä työtä pitäisi jatkaa. Entä mitkä ovat ne teemat, joilla vaaleihin lähdetään? Mitkä ovat Espoon omat teemat? Kokoomus pitää haastaa voimakkaasti. Sitä ei auta se, että kuva Espoon demarivaltuutetuista on kovin riitainen.

Toivottavasti kunnallislautakunta pystyy oikeasti pistämään pystyyn projektin, että vaalitulos olisi hyvä. Muutoin demarit on aamuruskon puolue - ainakin Espoossa.

Ei kommentteja: